X

Autentificare cont

Tine-ma minte
Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 23 Martie 2017
 • Newsletter GRATUIT
 • Aboneaza-te GRATUIT la newsletter-ul PortalCodulmuncii.ro.
   
  Primesti direct în casuta ta de e-mail o sinteza a contraventiilor reglementate în legislatia muncii. Aboneaza-te acum si primesti GRATUIT Raportul Special "Documente solicitate de inspectorii ITM".
  Documente solicitate de inspectorii ITM


Expertii portalului

PortalCodulMuncii.ro iti ofera:

 • Consultanta personalizata, direct pe adresa ta de email. Trimite-ne intrebarea si primesti raspuns in maximum 72 de ore.
 • Acces total la o baza de date cu peste 27.500 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: Codul Muncii, Salarizare, Contributii, Concedii, Somaj, Concedieri, Protectia muncii, Resurse Umane.
 • Training zilnic in domeniul relatiilor de munca. Sunteti permanent la curent cu toate modificarile din legislatie si solutiile oferite de experti. Invatati direct de la specialisti! Accesul la toate aceste facilitati se face doar pe baza de abonament.
 • Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare.

Ultimele Intrebari si raspunsuri

Mar222017

Organizare concurs recrutare pentru derulare proiecte

de Adina Popescu valabil la 22 Mar 2017
Intrebare: Potrivit art. 34 alin. (13) din Legea cadru nr. 284/2010, institutiileautoritatile publice beneficiare ale proiectelor cu finantare externa nerambursabila pot incadra suplimentar, peste numarul maxim de posturi aprobat, personal care sa desfasoare activitati in echipele de proiect, prin act administrativ al conducatorului institutiei, in baza evaluarii nevoilor de resurse umane care trebuie ...
Mar222017

Stabilire baza de calcul concedii de odihna

de Adina Popescu valabil la 22 Mar 2017
Intrebare: In conformitate cu art. 34 alin. (1) din Legea cadru nr. 284/2010, personalul din autoritatile administratiei publice centrale, din structurile din subordinea autoritatilor administratiei publice centrale si din institutiile publice locale, nominalizat in echipele de proiecte finantate din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate ...
Mar222017

Salarizare functie similara in plata

de Adina Popescu valabil la 22 Mar 2017
Intrebare: Va rog sa mi transmite ti un punct de vedere cu privire la stabilirea salariului de manager al unui spital, cu referire la OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, art. 3 ind. 2 alin.(4), respectiv notiunea de functie similara in plata. Fac mentiunea pentru a fi inteleasa intrebarea, ca dupa plecarea unui manager, in acceptiunea ministerului, noul manager va fi ...
Mar222017

Delegare. Detasare. Drepturile salariatilor

de Rodica Mantescu valabil la 22 Mar 2017
Intrebare: Va rugam sa ne ajutati sa lamurim corect urmatoarea chestiune. Societatea noastra (subsidiara a soc mama) transfera un angajat in THAILANDA la o alta subsidiara a societati mama pentru a presta activitate in folosul subsidiarei din Thailanda pentru o perioada de 5 luni cu acordul angajatului. In situatie in care salariatul ar presta activitate pentru angajator consideram ca este detasare iar in ...
Mar222017

Fisa postului pentru Consultant in management

de Carmen Dolores Gosa valabil la 22 Mar 2017
Intrebare: La nivelul organizatiei noastre se doreste infiintarea unui post de consultant managerial in scopul sprijinirii managementulului de varf in teritoriu. In acest sens va rugam sa ne sprijiniti in elaborarea unei documentatii in ceea ce priveste atributiile cu caracter general, cerintele de studii acestui post si incadrarea in normele de legislatia muncii. S-a identificat in COR codul 263107 care ...
Mar212017

Deducerea personala. Minor provenit dintr-o relatie anterioara

de Gabriela Dita valabil la 21 Mar 2017
Intrebare: Daca o angajata are un copil dintr-o casatorie anterioara, iar acum este casatorita cu un al barbat, tatal vitreg poate beneficia de deducere personala pentru acel copil?
Mar212017

Angajare pensionar. Regula si exceptia

de Gabriela Dita valabil la 21 Mar 2017
Intrebare: Suntem o societate privata. Avem un salariat care s-a pensionat la limita de varsta iar societatea l-a angajat in continuare cu CIM pe perioada nedeterminata. Este corect?
Mar212017

CO suplimentar pentru salariatul care implineste 18 ani in cursul anului

de Gabriela Dita valabil la 21 Mar 2017
Intrebare: Avem un salariat care va implini 18 ani la data de 16.07.2017. De cate zile de concediu de odihna suplimentare va putea beneficia salariatul in anul 2017, conform art.147 alin (1) din Codul muncii?
Mar212017

Modificarea formei juridice a societatii. Persoana juridica noua. Revisal

de Rodica Mantescu valabil la 21 Mar 2017
Intrebare: La acesta data compania noastra este inregistrata ca si Reprezentanta a unei companii din Germania. Se doreste modificarea statulului legal al companiei de la Reprezentanta la SRL. Cum se procedeaza cu CIM-urile angajatilor, respectiv operarea in REVISAL a incetarii lor pe Reprezentanta si inregistrarea lor pe SRL astfel incat angajatii sa nu fie prejudiciati de aceasta trecere.
Mar202017

Fisa de evaluare Investigator

de Carmen Dolores Gosa valabil la 20 Mar 2017
Intrebare: As avea nevoie de fisa de evaluare pentru investigator.
Mar202017

Fisa de evaluare Jurnalist de investigatii

de Carmen Dolores Gosa valabil la 20 Mar 2017
Intrebare: As avea nevoie de fisa de evaluare pentru jurnalist de investigatii.
Mar202017

Fisa de evaluare Jurnalist

de Carmen Dolores Gosa valabil la 20 Mar 2017
Intrebare: As avea nevoie de fisa de evaluare pentru jurnalist.
x