X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 19 August 2017
 • Newsletter GRATUIT
 • Aboneaza-te GRATUIT la newsletter-ul PortalCodulmuncii.ro.
   
  Primesti direct în casuta ta de e-mail o sinteza a contraventiilor reglementate în legislatia muncii. Aboneaza-te acum si primesti GRATUIT Raportul Special "Documente solicitate de inspectorii ITM".
  Documente solicitate de inspectorii ITM


Expertii portalului

PortalCodulMuncii.ro iti ofera:

 • Consultanta personalizata, direct pe adresa ta de email. Trimite-ne intrebarea si primesti raspuns in maximum 72 de ore.
 • Acces total la o baza de date cu peste 31.500 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: Codul Muncii, Revisal, Fise de post/Evaluare, Salarizare, Contributii, Concedii, Somaj, Concedieri, Protectia muncii, Resurse Umane.
 • Training zilnic in domeniul relatiilor de munca. Sunteti permanent la curent cu toate modificarile din legislatie si solutiile oferite de experti. Invatati direct de la specialisti! Accesul la toate aceste facilitati se face doar pe baza de abonament.
 • Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare.

Ultimele Intrebari si raspunsuri

Aug192017

Compensarea CO in bani este posibila doar la incetarea CIM

de Irina Dumitrescu valabil la 19 Aug 2017
Intrebare: Suntem un ONG. Am avut o persoana detasata din cadrul unui minister pentru un an. Pentru perioada in care a fost detasata a avut dreptul la un numar de zile de concediu de odihna aferent perioadei lucrate, din care nu a efectuat decat jumatate din ele. La momentul incetarii detasarii in adresa prin care am anuntat angajatorul persoanei respective ca a incetat perioada detasata am informat si cate ...
Aug192017

CIM cu timp partial de munca. Repartizare numar ore pe luna

de Gabriela Dita valabil la 19 Aug 2017
Intrebare: O firma, care are ca obiect de activitate sondarea opiniei publice, angajeaza pentru realizarea unor sondaje telefonice studenti, part-time. Acestia vin la birou, in afara orelor de curs si stau, in functie de disponibilitate 2-4-6-7 ore zi sau nu vin deloc o perioada. Ce fel de contract am putea sa le facem, astfel incat sa fim acoperiti in caz de control. In acest moment, au contract de munca ...
Aug172017

Suspendare CIM pentru absente nemotivate, CFP si concediu medical

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Avand in vedere ca in Codul muncii se precizeaza faptul ca se poate suspenda CIM in situatia absentelor nemotivare si a concediilor fara plata, dat fiind faptul ca societatea nu are stipulate in Regulamentul Intern asemenea precizari. Va rog sa ne spuneti daca este corect ca aceste absente sa nu fie transmise in Revisal. De asemenea, va rog sa ne spuneti: in cazul concediilor medicale daca se ...
Aug172017

CIM cu timp partial. Conditii pentru a beneficia de indemnizatie de somaj

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Un salariat a avut 2 contracte de munca cu timp partial de cate 2 ore zi la 2 societati diferite. A lucrat cate 5 ani la fiecare societate fara sa aiba nici o zi de suspendare a CIM. In data de 03.08.2017 i-a fost desfacut CIM la prima societate cf art 65 (1) - concediere individuala pentru desfiintarea locului de munca iar in 08.08.2017 i-a fost desfiintat al doilea CIM la cea de-a doua ...
Aug172017

Prelungire CIM incheiat pe durata determinata. Model act aditional

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Am un angajat care la data de 7 .09 este ultima zi de munca in baza unui contract pe perioada determinata. Vreau sa prelungesc acest contract cu inca 6 luni. Cum ar trebui sa arate actul aditional de prelungire a unui contract pe perioada determinata tot pe o perioada determinata de 6 luni.
Aug172017

CIM cu timp partial. Imposibilitatea repartizarii timpului de munca inegal

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Conform noilor reglementari ale Codului muncii, munca nedeclarata inseamna si munca prestata de un salariat care are contract de munca cu timp partial, care depaseste numarul de ore de munca, conform contractului de munca. Avem un angajat care are contract de munca cu timp partial, respectiv 2 h zi inegal distribuite. Adica el poate munci azi 6 h, maine si poimaine lucreaza 0 ore, apoi mai ...
Aug172017

Fondul de handicap aferent lunii august

de Rodica Mantescu valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Potrivit OUG nr. 60/2017, art. 78 alin. (3) din Legea 448/2006 se modifica incepand cu data de 1 septembrie 2017. Fondul de handicap aferent lunii august se calculeaza si se plateste dupa finalizarea lunii august. Il vom plati conform OUG 60/2017 si pentru luna august?
Aug172017

Evidenta timpului de lucru al soferilor si al reprezentantilor vanzari

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Cum tinem evidenta zilnica obligatorie, pentru persoanele care nu au un loc de munca stabil ( soferi, reprezentanti vanzari, etc.)?
Aug172017

Model de evidenta a orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Ma puteti ajuta cu un model de evidenta a orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru.
Aug172017

CIM cu timp partial. Repartizarea orelor de munca

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Pentru salariat angajat cu 4 ore pe zi, am nevoie de un formular model pentru repartizarea orelor pe zi. Cum e corect sa procedam intocmim un act aditional la contract pentru repartizarea orelor?
Aug172017

Repartizarea inegala a timpului de munca nu se aplica contractelor cu timp partial

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Ce intelege Portal Codul muncii prin repartizare inegala a timpului de munca in baza art. 113, 114 Codul muncii si cum se poate aplica angajatilor cu fractiune de norma? Rog exemplu.
Aug152017

Fisa postului Sef serviciu Resurse Umane

de Carmen Dolores Gosa valabil la 15 Aug 2017
Intrebare: Prin prezenta va solicit un model de fisa de post pentru sef serviciu resurse umane (COR 121205). Mentionez ca lucrez intr-o institutie publica (biblioteca judeteana).
x