Intrebare: In regulamentul intern avem prevazuta acordarea de ajutoare de nastere, deces in suma de 500 lei. Putem acorda, ca exceptie un ajutor de deces in valoare mai mare de 500 lei, din fondul de ajutoare sociale de 5%? De semenea, putem acorda un ajutor pentru boala grava unui angajat, daca nu avem acest lucru prevazut in Regulamen?
Intrebare: Organizam un eveniment cu tombola si premii pentru salariati. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa tratam aceste premii din punct de vedere fiscal. Trebuie trecute prin salarii si declarate in D 112?
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Intrebare: Pentru o firma care acorda asigurare privata de sanatate sub forma de polita, in limita a 400 euro pe an : 1. pentru repezentantul legal care are contract de management si nu contract de munca, este permisa acordarea asigurarii sau se inregistraeza in contabilitate altfel decat la angajati, dupa ce e trecuta in salarizare 2. pentru angajatii care nu au functia de baza la societate dar nici nu ...
Intrebare: O societate cu sediul in Bucuresti, sectorul 1 si cu puncte de lucru in sectorul 2, Constanta si Cluj, are si salariati mobili. Din punct de vedere al declararii impozitului pe salarii, unde vor figura acestia?
Ordinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 247 din 20 februarie 2025 pentru aprobarea Procedurii privind inregistrarea fiscala, la solicitarea notarilor publici, a persoanelor nerezidente care nu detin cod de identificare fiscala in sensul art. 82 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, publicat in Monitorul Oficial nr. 181 din 8 februarie 2025 ...
Intrebare: O firma are voie sa ofere angajatilor sume de 300 de lei si de Paste si de Craciun, fara sa suporte contributii la ele? Este ok sa ofere mai multl de 300 ron/an? Ce text de lege avem ca putem oferi 300 RON fiecarui angajat fara a suporta contributii?
Intrebare: Daca un angajator are peste 5 angajati la punctul de lucru, are obligatia sa solicite un alt CIF (CUI) pentru plata impozitului pe venit? Daca angajatorul are 3 angajati care presteaza activitate la sediul societatii si 6 angajati care presteaza activitate la punctul de lucru, cum se plateste impozitul pe salarii?
Intrebare: Un salariat care este angajat la o societate part time (2 ore) , iar functia de baza este la alta societate unde se platesc toate contributiile. La societatea la care este angajat cu timp partial este nevoie sa plateasca impozit pe salariu? Si care este plafonul minim pentru care trebuie sa platim impozit pe salariu?
Intrebare: O societate din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, contracteza o lucrare pe teritoriul Germaniei, lucrare de constructii legata de un bun imobil. Santierul de lucru va dura 16 luni. Avand in vedere ca santierul dureaza mai mult de 12 luni, ne gandim sa deschidem un sediu permanent in Germania. Punctul de lucru va fi platitor de tva. O parte din materialele de lucru le vom ...
Intrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
Intrebare: As dori sa aflu informatii clare despre plata impozitului pentru persoanele cu handicap. Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutiri sau reduceri la plata impozitului pe venit? Care sunt conditiile si procedurile pentru aplicarea acestora si cum se aplica in cazul angajatilor cu handicap?
Intrebare: Una dintre companiile noastre client din Letonia doreste sa angajeze rezident fiscal roman care va presta activitate in regim de telemunca din Romania. In acest sens, avem nevoie de consilierea dumneavoastra fiscala profesionala, conform intrebarilor de mai jos: 1. Daca un angajat incheie un contract de munca cu un angajator strain (de exemplu, din Letonia), unde se vor plati taxele salariale ...
Intrebare: Veniturile administratorului, cetatean francez care isi desfasoara activitatea in baza unui contract de mandat in cadrul companiei noastre, se raporteaza si in declaratia 402? De asemenea, cum procedam daca acest administrator are doar CIF si nu are un CNP romanesc a carui prima cifra este 7 sau 8?
Intrebare: Se modifica ceva la fondul de handicap, incepand cu Ianuarie 2025? Exista o documentatie referitoare la fondul de handicap ce trebuie trimisa undeva pe langa fondul de handicap pe care il platim lunar?