Sunt de acord cu politica de cookie
Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X
Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Contul meu Inregistrare cont Testare gratuita
PortalCodulMuncii.ro
Portal actualizat la 29 Septembrie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton

Sindicate

Aug192022

Tichete sociale salariati. Inexistenta unei reglementari legale

de Rodica Mantescu valabil la 19 Aug 2022
Intrebare: Va rugam sa ne spuneti care este modul de acordare a tichetelor sociale.Tichete sociale pot fi acordate in situatia in care salariatul este in CO sau CM? Care sunt criteriile pe baza carora un salariat poate beneficia de tichete sociale?
Iul292022

Limita temperaturi mediu de munca

de Alexandra Nedelcu valabil la 29 Iul 2022
Intrebare:  Care este temperatura minima si maxima a mediului de lucru intr-o hala de productie (constructii masini)? Este prevazut in lege asa ceva, o temperatura a mediului de lucru intr-o hala de productie?
Apr252022

Liderii de sindicat au imunitate?

de Gabriela Dita valabil la 25 Apr 2022
Intrebare: Liderii de sindicat au imunitate prin lege?
Apr152022

Greva. Reglementare

de Rodica Mantescu valabil la 15 Apr 2022
Intrebare: In ce conditii legale o confederatie sindicala nationala, reprezentativa la nivel national, poate declansa greva generala, la nivelul tuturor federatiilor componente din diferite domenii de activitate?
Apr062022

Greva declarata nelegala. Obligarea salariatilor la plata despagubirilor

de Rodica Mantescu valabil la 06 Apr 2022
Intrebare: Referitor la ultimul raspuns pe care ni l-ati acordat: Fiind constitenti de "ostilitatea" legii fata de miscarea sindicala , sindicalistii dintr-o unitate sanitara, membri ai unui sindicat nereprezentativ vor sa gaseasca totusi o solutie pentru a declansa o greva de facto, prin incetarea lucrului in anumite sectoare care nu pun in pericol viata pacientilor (sectorul ...
Apr012022

Declansarea grevei la nivel de unitate. Federatie. Sindicat nereprezentativ

de Rodica Mantescu valabil la 01 Apr 2022
Intrebare: O federatie sindicala din sanatate este compusa din mai multe sindicate la nivel national. Federatia nu are reprezentativitate la nivel de ramura sanitara dar are reprezentativitate la nivel de grup de unitati .De asemenea sindicatele componente nu au reprezentativitate la nivel de unitate ,reprezentand o breasla numeric mai redusa in cadrul sistemul sanitar.Pe de alta parte Federatia este membru ...
Mar252022

Obligatia angajatorului de a retine cotizatia sindicala. Statutul juridic al sindicatului nu poate expira

de Rodica Mantescu valabil la 25 Mar 2022
Intrebare: Avand in vedere ca legal sindicatului i-a expirat statutul juridic de sindicat, este corecta retinerea cotizatiei sindicale? Sau se intrerupe pana la dobandirea din nou a calitatii juridice?
Mar112022

Activitate financiara sindicat. Imposibilitate de control de catre angajator

de Rodica Mantescu valabil la 11 Mar 2022
Intrebare: Suntem o companie de Productie cu aproximativ 4300 de angajati, iar in momentul de fata avem un sindicat reprezentativ, care are 80% din personal ca membrii de sindicat. Conform CCM la nivel de companie la capitolul "Drepturile si imunitatile sindicatelor ca organizatii si reprezentanti ai salariatiilor," avem negociat acordarea unor fonduri banesti sindicatului in functie de ...
Oct022020

Alegerea reprezentantilor salariatilor care isi desfasoara activitatea in regim de telemunca

de Adina Popescu valabil la 02 Oct 2020
Intrebare: Suntem o companie IT cu aproximativ 80 de angajati, iar in momentul de fata lucram in regim de TELEMUNCA. Doresc sa aflu cum se poate proceda in aceasta situatie cu alegerea reprezentantului angajatilor?
Iul052019

Reprezentant sindicat participare la comisie concurs

de Alexandra Nedelcu valabil la 05 Iul 2019
Intrebare: Din comisiile de concurs la angajarea personalului este obligatoriu sa faca parte un reprezentant al sindicatului, sau sindicatul este doar observator la concursurile de angajare personal?
Iun232019

Greva. Etape obligatorii

de Mihaela Marica valabil la 23 Iun 2019
Intrebare: Va rugam sa precizati punctul d-voastra de vedere cu privire la etapele care trebuie parcurse, in vederea declansarii grevei generale? Mentionam faptul ca unitatea nu are sindicat care sa apere interesele angajatilor, doar reprezentanti alesi.
Apr072019

Reprezentanti salariati. Suspendare sau incetare CIM. Completare

de Rodica Mantescu valabil la 07 Apr 2019
Intrebare: Potrivit art. 222, alin. (2) din Codul muncii: - Numarul de reprezentanti alesi ai salariatilor se stabileste de comun acord cu angajatorul, in raport cu numarul de salariati ai acestuia. Astfel incepand cu data de 25.04.2018, pentru o perioada de doi ani, angajatorul a fost de acord cu alegerea unui numar de pana la 3 reprezentanti ai salariatiilor. Intre timp un salariat al societatii a ...
Mai122018

Reprezentantii salariatilor. Modalitatea legala de alegere

de Rodica Mantescu valabil la 12 Mai 2018
Intrebare: Suntem Institut National de Cercetare-Dezvoltare. In prezent sindicatul din cadrul institutului este nereprezentativ. S-au facut alegeri pentru reprezentantii salariatilor care sa negocieze CCM. La sedinta au participat peste jumatate din numarul de salariati din institut. Primii doi alesi au avut mai mult de jumatate din numarul celor prezenti la sedinta dar sub jumatate din numarul total de ...
Sep142017

Contractul colectiv de munca. Drepturi vs obligatii

de Adina Popescu valabil la 14 Sep 2017
Intrebare: In conditiile in care intr-o unitate, cu peste 21 salariati, exista Regulament Intern, mai este necesara existenta Contractului Colectiv la nivel de societate?
Pagina: 123456»
x