Intrebare: In cadrul companiei noastre, s-a decis decontarea ochelarilor pentru angajati - mentionam ca aprox.12% dintre angajati utilizeaza calculatorul, restul angajatilor fiind soferi profesionisti si personal de depozit. Va rog sa ne indrumati cu privire la incadrarea fiscala a cheltuielilor cu achizitia de ochelari pentru angajatii - soferi si personal de depozit - in contextul in care, in urma ...
Intrebare: Daca angajatorul plateste o polita de asigurare pentru imbolnaviri si acccidente incheiata pentru toti angajatii, dpdv al angajatorului, poate beneficia de cei 400 euro deductibilitate? O poate fi asimila conform legii cu asigurarea voluntara de sanatate? Contractul incheiat intre angajator si asigurator ar trebui sa contina clauze specifice?
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Intrebare: In cazul in care un angajat beneficiaza de chirie asigurata de angajator (400 euro/luna), plafonul neimpozabil de 20% se stabileste din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata de 4.050 lei sau cel minim aferent sectorului constructii, adica 4.582?
Intrebare: Societatea suporta pentru o parte dintre angajati o asigurare voluntara de sanatate (165 lei/persoana/luna), printre acestia se afla si un angajat cu timp partial care lunar are un venit brut de 1.800 lei, cum se inregistreza pe statul de plata aceasta suma?
Intrebare: O angajata are un contract de comodat cu societatea la care lucreaza, in care se stipuleaza ca angajata isi foloseste masina in interes de serviciu, iar firma ii plateste lunar 1000 de lei pentru uzura masinii incluzand cheltuieli de intretinere. La unul din punctele din contract, scrie ca firma inchiriaza automobilul pentru a-l utiliza conform relatiei de munca dintre parti. Va rugam sa ne ...
Intrebare: In ce conditi se poate deconta combustibilul la angajati? Cand se considera cheltuiala deductibila? Vorbim despre masina personala pe drumul intre domiciliu si locul de munca.
Intrebare: Ce cheltuieli sociale pot fi incadrate si asimilate acestei categorii, acordate angajatilor, conform Codului fiscal. Daca avem prevazut in CCM ca societatea acorda sume in bani sau cadouri acordate angajatilor pentru diverse ocazii: zi de nastere, ziua societatii, acestea se pot incadra in cheltuieli sociale, alaturi de sarbatorile de Paste si Craciun?
Intrebare: Va rog sa mi spuneti daca taxa permisului de sedere temporara pentru un salariat este venit asimilat salariului .
Intrebare: Avem un salariat, cetatean bulgar, care a incheiat in Bulgaria o asigurare voluntara de sanatate si pensie privata. Cheltuiala este suportata integral de catre salariat. Avand in vedere ca politele sunt incheiate in alt stat, poate beneficia de scutiri fiscale in Romania?
Intrebare: O societate SRL, platitoare de tva, doreste sa deconteze angajatilor un abonament de recuperare medicala (kinetoterapie), recuperarea fiind la recomandarea medicului specialist. Firma poate deconta aceste sume? Daca da, cum?
Intrebare: O societate a organizat un TEAM BUILDING cu angajatii ei. Pentru aceasta avem o hotarare A.G.A., in care s-a aprobat sesiunea de pregatire a angajatilor pentru o perioada de 3 zile, 06.12.2024 - 08.12.2024, in localitatea Ineu, jud. Arad. Totodata s-a aprobat alocarea unui buget de maxim 20.000 lei, care va acoperi cheltuielile cu cazare, masa si deplasare. Pe langa aceasta hotarare, am mai ...
Intrebare: Societatea acorda suma de 300 lei pe carduri de tichete cadou si la salariatii cu copii minori cate 300 lei de fiecare copil. Toate sumele sunt deductibile, fara impozitari?
Intrebare: Am dori sa ne precizati carei categorii de varsta a copiilor angajatilor pot fi acordate sumele suportate de catre angajator pentru plasarea copiilor angajatilor proprii in unitati de educatie timpurie, potrivit legii, in limita stabilita de acesta, dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil. In cazul sumelor platite direct de catre angajat, acestea se acorda de catre angajator, in ...
Intrebare: Recent, avem un angajat care are o problema de sanatate mai complicata. Compania doreste sa sustina financiar, acesta etapa din viata angajatului, cu o anumita suma (un ajutor din partea companiei). Mentionez ca inca nu avem semnat CCM, suntem in etapa de organizare a acestui proces. Intrebari: Suma platita de companie poate fi trecuta ca si cheltuiala deductibila, in acest caz? Daca da, cum ar ...