Sunt de acord cu politica de cookie
Buna ziua! Sunt Simona, Asistentul tau personal.
Click daca ai nevoie de ajutor!
X
Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

X

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Contul meu Inregistrare cont Testare gratuita
PortalCodulMuncii.ro
Portal actualizat la 29 Septembrie 2022
Un produs marca Rentrop&Straton

Calificare profesionala

Aug312022

Modificare functie in timpul executarii CIM

de Adina Popescu valabil la 31 Aug 2022
Intrebare: Revin la intrebarea adresata anterior cu privire la schimbarea functiei din secretara in operator introducere date. Aceasta modificare care se face printr-un act aditional, se vrea sa se realizeze la mijlocul lunii. Stiu ca toate modificarile de functie, salariu se opereaza cu inceputul lunii. Cum pot sa am in stat o jumatate de luna secretara si cealalta jumatate Operator?
Sep042022

Conditii acordare concediu pentru formare profesionala

de Alexandra Nedelcu valabil la 04 Sep 2022
Intrebare:  Va rugam sa ne specificati la cate zile de concediu de formare profesionala platit de angajator are dreptul un salariat intr-un an? Mentionam ca salariatul nu doreste decontarea cheltuielilor cu cursul la care participa, ci doreste decontarea salariului pentru perioada la care participa la curs. Mentionam ca suntem spital municipal in subordinea autoritatii publice locale.
Aug282022

Incadrare pe o alta ocupatie. Competente

de Adina Popescu valabil la 28 Aug 2022
Intrebare: Avem o speta la care vrem sa va cerem parerea dumneavostra. Avem o angajata pe functia de secretara, studii medii. Va fi transferata la departamentul Avize pe functia de : Operator introducere, validare si prelucrare date COR : 413201. Se poate transfera pe noua functie fara a avea curs de operator introducere si prelucrare date doar cu studii medii?
Aug212022

Modificarea functiei in baza calificarii obtinuta la angajator

de Rodica Mantescu valabil la 21 Aug 2022
Intrebare: Societatea noastra doreste sa efectueze un curs de initiere/formare profesionala (Ex: din muncitor necalificat in operator masini unelete cu comanda numerica) organizat in conformitate cu art.34 alin 1 OG 129/2000, cu un formator care este salariatul societatii si are o diploma de Formator, insa societatea nu poate elibera decat o diploma recunoscuta in cadrul societatii. Intrebare: Dupa ...
Iun042022

Practica elevi moldoveni. Angajare in munca

de Rodica Mantescu valabil la 04 Iun 2022
Intrebare: In procesul de recrutare a fortei de munca necesare, unitatea doreste incheierea unei intelegeri cu un liceu tehnologic din Cahul, Republica Moldova, in baza careia, elevii anului terminal sa efectueze practica de productie in unitatile noastre, si, in perspectiva, absolventii sa fie angajati. Va rugam sa precizati care sunt actele normative de reglementare, atat din domeniul invatamantului cat ...
Mai302022

Asistent cercetare

de Adina Popescu valabil la 30 Mai 2022
Intrebare: Pe un post de Asistent de cercetare in biologie chimie, COR 213141 se poate inscrie la concurs cineva cu diploma de Medic veterinar COR 225002?
Mai112022

Calificare la locul de munca

de Adina Popescu valabil la 11 Mai 2022
Intrebare: Poate o institutie care nu are autorizatie de furnizor de formare profesionala si nici in obiectul de activitate al institutiei nu se regaseste aceasta activitate, prin procedura proprie, sa califice un lacatus mecanic, in baza unui examen, ca tehnician mecanic sau un laborant chimist ca tehnician chimist?
Mar192022

Incadrare pe un post de studii superioare. Diploma de licenta

de Adina Popescu valabil la 19 Mar 2022
Intrebare: Va rugam sa ne specificati daca o diploma de subinginer eliberata in luna iunie 1990 se poate echivala cu o diploma de licenta; mai exact dorim sa stim daca pentru angajarea pe un post care perevede la studii conditia de a prezenta diploma de licenta se poate prezenta o persoana care detine o diploma de studii superioare de scuta durata, respectiv subinginer.
Mar142022

Programul anual de pregatire profesionala continua

de PortalCodulMuncii.ro 14 Mar 2022
Hotararea Guvernului nr. 2 din 31 ianuarie 2022 privind aprobarea Programului anual de pregatire profesionala continua, publicata in Monitorul Oficial nr. 147 din 14 februarie 2022 In baza prevederilor art. 11 lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata cu modificari prin Legea nr. 198/2002, cu modificarile si ...
Mar162022

Cerinte studii responsabil metrologie

de Adina Popescu valabil la 16 Mar 2022
Intrebare: Pentru a incadra un salariat ca responsabil cu metrologia intr-o societate este nevoie de cursuri de specialitate? Sau se poate numi printr-o decizie interna, chiar daca acesta nu are studii de specialitate?
Mar042022

Angajare cetatean indian in profesiile de electrician si de tamplar

de Adina Popescu valabil la 04 Mar 2022
Intrebare: Ce documente trebuie sa prezinte un cetatean indian pentru incadrarea in munca in profesia de electrician si tamplar.
Oct222021

Taxe pentru diverse organisme din care fac parte salariatii suportate de angajator. Tratament fiscal

de Irina Dumitrescu valabil la 22 Oct 2021
Intrebare: O societate care presteaza servicii financiar-contabile, audit, juridice si de resurse umane am dori sa stim cum interpretam anumite plati care se efectueaza catre organisme profesionale precum CECCAR, CAFR, CCF, ANEVAR, ACCA, in numele angajatilor sai in urmatoarele variante: a. Angajatul se inscrie pentru a sustine examenul de acces la organismul profesional si achita o taxa (ulterior devine ...
Oct022021

Pregatire operator CNC

de Adina Popescu valabil la 02 Oct 2021
Intrebare: Angajat, cu absolvent a unui liceu tehnic, dar pe diploma de bac are profil "Filologie" poate fi considerat calificat pentru incadrarea pe un post de Operator CNC, avand in vedere ca nomeclatorul pentru aceasta functie, presupune studii medii?
Sep132021

Modificare ocupatie din categoria muncitorilor necalificati in categoria muncitorilor calificati

de Adina Popescu valabil la 13 Sep 2021
Intrebare: Pentru un curs de calificare nonformal desfasurat de un furnizor de formare pentru angajati ai unei intreprinderi, in baza caruia se elibereaza pentru angajati un certificat de absolvire in sistem nonformal, emis de furnizorul de formare (nu de catre angajator), va rugam clarificati modalitatea prin care certificatul eliberat poate fi recunoscut in cadrul unitatii angajatoare pentru schimbarea ...
Pagina: 12345»
x