Intrebare: Societatea ofera masa calda salariatilor din propria unitate printr-un promocod cu valoarea de 31,9 lei. Angajatii isi pot achizitiona produse la pretul de vanzare in limita acelui promocod. Dorim sa introducem si in stat acest beneficiu, ca hrana, conform legii insa, nu stim daca la pret de achizitie a materiei prime sau la pret de vanzare al produselor.
Intrebare: Suntem o unitate de productie din industria carnii. Din ratiuni legate de securitate si siguranta alimentara s-a decis acordarea unei mese calde zilnice tuturor angajatilor care lucreaza la punctul de lucru unde este inregistrata unitatea de productie. Avand in vedere prevederile codului fiscal precum si cele ale legii 165/2018 privind acordarea tichetelor de valoare, va solicitam opinia cu ...
Intrebare: Avem angajati cu contract nedeterminat la 8 ore care primesc bonuri de masa de 20 lei conform regulamentului intern. Avem si angajati pe perioada determinata la 4 ore - putem decide sa le dam cate 1 bon la fiecare 2 zile lucrate?
Intrebare: O societate de constructii care lucreaza cu forta de munca straina, doreste sa acorde angajatilor cazare si masa. Care este modul corect de a documenta aceste beneficii si care este cel mai eficient mod de a fiscaliza operatiunea.
Intrebare: Daca un salariat este angajat la doua societati, la una cu norma intreaga la alta cu timp partial, poate beneficia de bonuri de masa de la ambele societati?
Intrebare: Datorita specificului activitatii de productie repausul saptamanal se acorda in alte zile ale saptamanii. Salariatii care lucreaza frecvent in zi de repaus saptamanal si beneficiaza ulterior de repausul saptamanal au dreptul la tichet de masa pentru timpul lucrat in ziua de repaus saptamanal?
Intrebare: Se poate acorda tichete de masa persoanei angajata cu 1/2 norma fiind singurul loc de munca? Persoana a revenit CCC si doreste pentru o perioada sa lucreze cu program 1/2 norma .
Intrebare: Va rugam sa ne precizati daca conform legii, avem obligatia de a acorda tichetele de masa salariatilor care au beneficiat de 40 (patruzeci) de ore libere conform art. 54 alin. (1) din Legea 273 /2004, in conditiile in care au beneficiat de acest drept ca zile libere platite si nu ca ore/fractie dintr-o zi lucratoare. Mentionam ca in pontaj salariatul a fost pontat CCM ( zi libera platita) pentru ...
Intrebare: In cadrul unei IP se acorda norma de hrana din dec 2018 conform modificarilor legislative si asistentilor personali si personalului contractual pentru care se introcmeste REVISAL-ul.
Norma de hrana se aloca pentru zilele prezente la munca?
Se inregistreaza in Revisal ca un spor, in conditiile in care poate fi diferita in functie de prezenta?
Un model de CIM pentru IP aveti? Cu tot ...
Intrebare: Colaborez cu o instituie public, de subordonare local, finanare Venituri proprii si subventii, personal contractual, unde este aplicabila Legea nr. 273/2006 privind finanele publice locale.
Legea cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice prevede, la art.18, acordarea, incepand cu 1 decembrie 2018, lunar, a unei indemnizatii de hrana reprezentand a 12-a parte ...
Intrebare: Cf. art. 18 alin. (2) din Legea 153/2017 indemnizatia de hrana se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in luna anterioara. Care este formula de calcul pentru indemnizatia de hrana pentru un contract cu timp partial?
De ex. in luna ianuarie 2019 o persoana angajata cu timp partial, 4 ore pe zi, lucreaza 20 de zile, 80 de ore. Care este valoarea indemnizatiei de hrana pentru acest angajat?
Intrebare: Conform dispozitiilor legale, salariatul poate utiliza lunar un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care este prezent la lucru in unitate, potrivit art. 6 alin. (1) din Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, cu modificarile si completarile ulterioare. Avand in vedere dezvoltarea din ce in ce mai mult a conceptului de home-office, prin care salariatii ...
Intrebare: Societatea acorda salariatilor si zilierilor hrana zilnica constand in alimente, paine, apa.
Care este reglementarea legala pentru considerarea acestor cheltuieli deductibile din punct de vedere contabil si fiscal?
Aceasta clauza trebuie introdusa in contractul individual de munca, in regulamentul intern si in contractul colectiv de munca?
Acest beneficiu acordat salariatilor si zilierilor ...
Intrebare: Datorita specificului activitatii, angajatilor li se interzice sa isi aduca mancare de acasa. Firma asigura o masa calda angajatilor la cantina proprie. Va rugam sa ne comunicati, care este tratamentul fiscal al cheltuielilor cu masa calda acordata salariatilor, intr-o astfel de situatie?