Concediere colectiva. Criterii de departajare a salariatilor
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

Specialist in legislatia munciiIntrebare: Societate cu un numar de salariati mai mare de 21 nu are contract colectiv de munca. La ultima negociere s-a incheiat un protocol in care s-a consemnat faptul ca negocierile care au avut loc nu au fost materializate prin incheierea unui contract colectiv de munca, deoarece aspectele esentiale au fost cuprinse in cadrul Regulamentului intern. Neavand contract colectiv de munca, nu au fost reglementate criteriile avute in vedere la disponibilizarea personalului. In cazul unei concedieri colective, care vor fi criteriile avute in vedere la disponibilizarea personalului, avand in vedere art. 69, alin. (2), lit. d) si art.69, alin. (3) din Codul muncii?
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 55.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.827 + TVA = 1.918,35 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 2.521,4 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 06 oct 2019.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Legislatia muncii
Intrebare: Ma puteti ajuta cu legislatie cu privire la analizele prin siguranta circulatiei la soferi? Ne intereseaza sa stim daca soferul cat B care conduce masina pana in 3.5 tone in interes de serviciu (livreaza marfa) trebuie sa isi faca analizele medicale de siguranta circulatiei si a transporturilor.
Intrebare: Conform Codul muncii art. 246 (1) Intocmirea regulamentului intern la nivelul fiecarui angajator se realizeaza in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului cod. (2) In cazul angajatorilor infiintati dupa intrarea in vigoare a prezentului cod, termenul de 60 de zile prevazut la alin. (1) incepe sa curga de la data dobandirii personalitatii juridice. Intelegerea noastra este ...
Intrebare: Daca se doresc urmatoarele modificari: - renuntarea la documentele de HR pe suport de hartie (contract individual de munca, acte aditionale, decizii, adeverinte, centralizator informare Regulament intern, etc.) si emiterea/utilizarea lor pe suport electronic -renuntarea la semnatura olografa si utilizarea semnaturii olografe electronice, pentru semnarea documentelor de HR, in format electronic - ...
Intrebare: Societatea ABC SRL are asociat unic si administrator o persoana fizica. Avand in faptul ca persoana fizica (asociat unic si administrator) nu are incheiat niciun contract de munca cu niciun angajator, se poate incheia un contract de mandat intre societate si aceasta persoana fizica? Daca da, care sunt contributiile obligatorii de achitat?
Intrebare: Avand in vedere modificarea Codului Muncii - Legea nr. 53/2003 prin Legea nr. 283/2022, am rugamintea sa ma informati daca, pentru salariatii care au raporturi de munca stabilite anterior datei de intrare in vigoare a legii mai sus amintite, este necesar a fi intocmite acte aditionale sau conform art. II din Legea nr. 283 "pentru salariatul care are raporturi de munca stabilite anterior ...
Intrebare: O societatea comerciala / PFA - SRL - presteaza servicii de consultanta financiar-contabila si fiscala unei societati comerciale Y de tip societate pe actiuni. In acelasi timp reprezentantul societatii X SRL (administratorul unic) este unul din cei trei membrii ai consiliului de administratie ai societatii pe actiuni. In situatia expusa anterior, considerati ca exista riscul unui conflict de ...