valabil la 26 Ian 2019
Vouchere de vacanta. Societate cu capital de stat. Prorogarea intrarii in vigoare a Legii 165/2018
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

consilier juridic, lector seminarii nationaleINTREBARE 1. Mai este in vigoare Legea 173/2015 prin care societatile cu capital de stat pot alege intre acordarea primei de vacanta sau a voucherelor de vacanta, sau aceasta lege nu mai este valabila odata cu abrogarea OUG 8/2009 si inlocuirea ei prin Legea 165/2018? Cu alte cuvinte se mai poate opta pentru prima de vacanta?
2. In cazul in care se acorda spre exemplu vouchere de vacanta unui salariat iar la sfarsitul perioadei de valabilitate se constata ca nu a fost utilizat integral, reglarea impozitului si se face in luna urmatoare restituirii diferentei de voucher neutilizat. Aceste lucru presupune declaratie rectificativa in luna in care s-a acordat voucherul? Sau cum se face reglarea de impozit?
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 26 ian 2019.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Voucherele de vacanta
Intrebare: In cazul firmelor din mediu privat acordarea voucherelor de vacanta este conditionata de achizitionarea unui pachet turistic dublu (fata de valoarea sumei acordate sub forma de vouchere) ca si in cazul bugetarilor?
Intrebare: Care este valoarea stabilita pentru anul 2025 a voucherului de vacanta? Si ce retineri sunt pentru angajat?
Intrebare: Se pot acorda vouchere de vacanta unui salariat care are concediu medical tot anul?
Intrebare: As avea o intrebare legata de conditionarea acordarii de vouchere de vacanta salariatilor care nu depasesc 8000 lei net in luna anterioara acordarii voucherelor. Daca un salariat beneficiaza de ore suplimentare, tichete de masa si decontarea sumei de 3000 lei din biletul de tratament (suma care este impozitata avand in vedere ca salariatul beneficiaza de vouchere de vacanta) acestea se cuprind in ...
Intrebare: Societatea are constituita o organizatie sindicala careia ii pune la dispozitie un fond anual, acesta fiind un fond anual acordat anagajatilor si administrat in totalitate de catre Sindicat si va putea fi folosit printre alte elemente specificate in CCM si pentru decontarea biletelor de tratament si odihna pentru angajati. Daca societatea acorda in acelasi an fiscal vouchere de vacanta, aceasta ...
Intrebare: Daca angajatilor li se poate acorda o suma reprezentand c/val serviciilor turisice, care sa nu depaseasca un salariu mediu pe economie pe an si el aduce un bilet de avion pentru o suma care se incadreaza in valoarea maxima anuala, dar depaseste 33% din salariul brut, se poate splitui costul acestui bilet pe mai multe luni? Sau diferenta se asimileaza cu venit salarial? Am observat ca se poate ...