valabil la 27 Aug 2017
Regulamentul intern. Reglementarea programului de lucru
Raspuns oferit de Gabriela Tudorache

Director Resurse UmaneINTREBARE Avand in vedere modificarile legislative cu privire la evidentierea orelor de inceput si sfarsit al programului de lucru, avem colegi la birouri sau chiar si in atelierele de lucru care vin mai devreme la serviciu sau pleaca mai tarziu de la serviciu din motive care tin strict de ei. Nu este vorba de contracte partiale, ci de contracte cu norma intreaga.
In urma acestei evidentieri, un inspector de munca ar putea trage concluzia ca acel salariat face 1 ora suplimentara sau chiar 2 ore suplimentare pe zi. Lucrul acesta este valabil pentru 3 - 4 oameni din 30, nu este zilnic dar destul de frecvent in cazul unora. Acolo unde a fost cazul, chiar am schimbat programul de lucru pentru acel salariat, dar avem cazuri in care nu putem sa facem acest lucru deoarece nici salariatul nu anticipeaza faptul ca va veni mai devreme sau va pleca mai tarziu.
In acelasi timp, procedura de efectuare a orelor suplimentare si de compensare prin liber platit este pusa la punct si functioneaza pe baza solicitarii scrise a angajatorului.
Ce facem cu acesti colegi care vin la serviciu mai devreme sau pleaca mai tarziu din motive care chiar nu tin de angajator? Le spunem sa stea la usa sau afara in frig pe timpul iernii ca sa nu le consideram ore suplimentare?
Atata timp cat orele suplimentare se fac pe baza solicitarii scrise din partea angajatorului si avem specificat si in Regulamentul Intern (cu formularele aferente), se pot considera ore suplimentare si orele in care salariatii vin mai devreme sau pleaca mai tarziu din motive personale?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 27 aug 2017.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Timpul de munca
Intrebare: Datorita specificului activitatii angajatii au un program de munca care variaza de la o saptamana la alta. Programul poate sa fie: un singur schimb de la 7-15; sau in 2 schimburi de la 6:00 la 14:00 ; 14:00-22:00, sau in 3 schimburi 6:00-14:00; 14:00-22:00; 22:00-06:00, acest program se poate schimba inclusiv in timpul saptamanii de lucru, datorita specificului activitatii. Cum este corect sa ...
Intrebare: Pentru angajatii cu activitate preponderent pe teren, fara punct fix de lucru, timpul de deplasare de acasa la primul client si de la ultimul client spre domiciliu este considerat timp de munca?
Intrebare: In urmatoarele luni, angajatii dintr-o zona de productie vor trece de la munca in schimburi (8h/schimb) la munca in ture (12/24, 24/48) avand in vederea ca a crescut volumul de comenzi pentru aria respectiva, dar este si o dorinta a lor de a lucra astfel. In perioda aceasta, va fi posibil sa se treaca din nou la schimburi de 8h/ schimb pentru ca avem o fluctuatie mare a comenzilor. Va rog sa ma ...
Intrebare: In situatia in care un angajat are mai multe contracte de munca la firme diferite, cate ore pe zi are dreptul sa efectueze angajatul in aceste conditii?
Intrebare: Am urmatoarea situatie referitor la programul de munca in ture de zi -12 ore a cate 2 zile lucratoare consecutive cu 2 zile libere consecutive. Mai jos exemplu: 1 2 3 4 5 6 Ma Mi J V S D 12 12 L ...
Intrebare: In cadrul societatii, in laboratorul de incercari mecanice si metalografie, personalul este incadrat in programe tip N / N1 (8.00-16.00; 7.00-15.00), dar exista o situatie speciala atunci cand se executa incercarea la fluaj pentru discurile de turbina, incercare care are o durata de 30 ore. Ca sa putem acoperi non-stop aceste 30 ore suntem nevoiti sa aducem o persoana si la schimbul 3, de la ...