Reglementare utilizare semnatura electronica in relatiile de munca
Raspuns oferit de Adina Popescu

consilier juridicIntrebare: Suntem o societate pe actiuni si avem contracte de munca semnate pe hartie pentru angajatii pe care i-am avut. Societatea care ne furnizeaza sistemul informatic ne propune semnarea electronica a contractelor de munca, actelor aditionale si altor documente pentru persoanele ce se vor angaja in viitor. Semnarea electronica se va face cu implicarea unuia din furnizorii de semnatura electronica autorizati. Ne permite legea sa facem acest lucru? De asemenea nu vrem sa mai listam contractele de munca, actele aditionale si alte documente ce se vor semna electronic, ci sa ramana intr-o arhiva electronica pusa la dispozitie de furnizorul aplicatiei pe HR si de unde se pot lista la nevoie. Credeti ca daca facem acest lucru incalcam ceva legislatie? Daca da, care ar fi aceasta?
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 55.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.827 + TVA = 1.918,35 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 2.521,4 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 26 nov 2022.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Codul muncii
Intrebare: As dori sa stiu daca, in situatia in care angajatorul plateste angajatilor sai, timp de 25 de ani, prima de Craciun (echivalentul unui al 13-lea salariu) in fiecare an, poate fi aceasta considerata de instantele din Romania ca un drept salarial dobandit, datorita periodicitatii platii acesteia si perioadei indelungate in care a fost platita, transformandu-l in felul acesta intr-un drept pe care ...
Intrebare: Ce trebuie sa contina un dosar de mediere a fortei de munca pe teritoriul Romaniei? Care sunt pasi care trebuie urmati in intocmirea dosarului de mediere a fortei de munca?
Intrebare: Suntem o companie unde se lucreaza in ture , o zi cu o zi cu 2 zile libere consecutiv in saptamana.Tura de 11 ore plus o ora pauza masa. Pentru ca timpul de lucru este distribuit inegal in ture, nu intotdeauna salariatii reusesc sa faca norma de ore din luna, dar societatea ii plateste cu salariul intreg, deoarece nu sunt de vina salariatii ca planificarea timpului de munca nu le-a permis sa faca ...
Intrebare: Administratorul firmei care este si asociat in firma doreste sa se pensioneze anticipat. In acest moment are un contract individual de munca si ocupa functia de director general. Intrebari: 1. Daca se pensioneaza anticipat poate sa beneficieze de o indemnizatie de administrator si alte eventuale beneficii aprobate in AGA ? 2.Care ar fi tratamentul fiscal aplicabil acestor cheltuieli?
Intrebare: Intrebarea 1: Care sunt conditiile si obligatiile pentru angajator in cazul unei angajarii online (cu sustinerea online a concursului)? Intrebarea 2: In cazul unui contract la domiciliu, care sunt obligatiile ambelor parti pentru semnarea documentelor? Intrebarea 3: In cazul unui contract de telemunca, care sunt obligatiile ambelor parti privind semnarea documentelor?
Intrebare: Un absolvent cu diploma de absolvire in anul 2009 pe care scrie inginer colegiu, poate fi incadrat ca inginer, cod COR referent achizitii?