valabil la 20 Feb 2018
Functionar public. Plata drepturilor restante stabilite prin hotarare judecatoreasca
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu

consultant fiscalINTREBARE In baza unei hotarari judecatoresti, obtinuta in Contencios administrativ si fiscal, institutia bugetara a fost obligata sa inlocuiasca modifice un act de incadrare si sa restabileasca salariul unui angajat pentru o anumita perioada. Potrivit art. 24 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 – Obligatia executarii
(1) Daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica este obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectueze anumite operatiuni administrative, executarea hotarari definitive se face de bunavoie in termenul prevazut in cuprinsul acesteia, iar in lipsa unui astfel de termen, in termen de cel mult 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii.
In aceast caz, cum se va efectua plata diferențelor salariale rezultate?
Plata drepturilor salariale restante se va efectua esalonat pe o perioada de 5 ani( potrivit OUG 90/2017 art. 6.) sau plata se va efectua cumulat o singura data?
• Tip societate: I.P.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: Plata drepturi salariale obținute prin hotarari judecatoresti
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 20 feb 2018.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Plati compensatorii
Intrebare: Asociat unic si administrator, angajat pe propria firma, doreste sa isi inchida firma si sa isi acorde salariul net de 3000 lei si sa se considere plata compensatorie. Salariul brut este 5.128 lei si salariul net este de 3.000 lei. Iar pentru luna martie, mai vrea sa primeasca inca 3000 lei net ca plata compensatorie. Se poate ? Cu se articol trebuie sa inceteze contractul de munca la 31.03.2024? ...
Intrebare: Pentru platile compensatorii pe care angajatorul le acorda in cazul unei concedieri, se datoreaza toate contributiile (CAS, CASS, Impozit)?
Intrebare: In urma negocierii noului CCM s-a ajuns la intelegerea de a se acorda plati compensatorii salariatilor care vor fi concediati din motive care nu tin de persoana lor, intrebarea mea este daca formularea care urmeaza sa fie introdusa in CCM este corecta (daca este corect ca aceste compensatii sa se raporteze la salariile de baza individuale si nu la o medie a acestora pe societate, daca putem sa nu ...
Intrebare: Va rog sa precizati daca societatile cu capital privat sunt obligate sa ofere o zi libera pt efectuarea Recensamantului.
Intrebare: Cum trebuie sa procedeze societatea pentru a putea plati unui salariat al carui contract de munca a incetat in octombrie 2021 prin restructurarea postului iar in luna aprilie 2022 a trebuit sa platim conform unei hotarari judecatoresti o suma reprezentand o actualizare cu rata inflatie. Cum declaram aceasta suma platita fostului salariat si ce taxe si impozite trebuie sa platim la stat?
Intrebare: Poate beneficia un fost administrator (cetatean UE) care s-a pensionat la 31.12.2019, de o prima/remuneratie sau alta varianta pentru activitatea desfasurata si rezultatele bune obtinute in Romania pe perioada administrata? Pe perioada administrarii nu a beneficiat de nicio remuneratie. Daca da, ce documente, impozite si declaratii fiscale sunt necesare in vederea remunerarii? Mentionez ca ...