valabil la 26 Feb 2022
CO restant. Data pana la care poate fi efectuat
Raspuns oferit de Gabriela Dita

consilier juridicINTREBARE Avem cazul unei salariate care a fost in concediu de maternitate cu primul copil in anul 2018, dupa care a intrat in concediu crestere copil. Iar la implinirea varstei de 2 ani a primului copil, a revenit la locul de munca si a adus concediu medical cu cod 08 (de maternitate) pentru cel de al doilea copil. La sfarsitul acestuia a intrat in concediu de crestere copil pentru al doilea copil. Intrebare: la revenirea in activitate voi calcula concediul de odihna neefectuat atat aferent perioadei de concediu de maternitate cu copilul 1 cat si cu copilul 2 (mentionez ca si pe perioada aferenta primul concediu de maternitate au ramas cateva zile de CO neefectuate)? Inteleg ca salariata are dreptul la zile de CO aferente perioadei respective, considerandu-se tot perioada de activitate prestata. Este corect sa actionam de aceasta maniera? Daca da, atunci in ce perioada este nevoie ca acest concediu sa fie efectuat? Exista un termen limita de la revenire?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 26 feb 2022.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu de odihna
Intrebare: Avem o angajata part time cu 64 ore pe luna, programul zilnic fiind stabilit prin decizie in saptamana anterioara desfasurarii activitatii. Vrem sa stim la cate zile de concediu de odihna are dreptul angajata, avand in vedere programul de munca cu timp partial?
Intrebare: Un salariat este angajat la 2 societati: Societatea 1: angajat cu norma intreaga Societatea 2: are doua contracte cu norma partiala (o ora/saptamana/contract). In luna mai beneficiaza de concediu a luna tataluia la societatea 1. La societatea 2, salariatul solicita concediu de odihna pe aceeasi perioada a concediului a luna tataluia de la societatea 1. Mentionam ca copilul este nascut in anul ...
Intrebare: Un angajat a fost chemat la centrul militar pentru a participa la exercitii de mobilizare in data de 27.05.2025. Acesta si-a facut o cerere pentru o zi libera pentru ziua de 27.05.2025 si inca o cerere pentru 5 zile de concediu de odihna suplimentar conform art 75 din Legea nr 446/2006. Stiu ca angajatorii au obligatia de a asigura prezenta rezervistilor care au calitatea de salariati ai ...
Intrebare: La calculul sumei aferente zilelor de concediu neefectuat ce urmeaza sa fie platit unui angajat care paraseste compania, se iau in calcul totalul veniturilor (primele, etc.) sau doar valoarea salariului brut? La media a cate luni in urma se calculeaza suma? Va rog, apreciez daca se poate, un exemplu simplu.
Intrebare: Va rog mult sa ma ajutati cu o nelamurire privind concediul de Ingrijitor: se acorda angajatului cele 5 zile pe an, daca persoana insotitoare este ruda (parinti, sot/sotie) nemaifiind nevoie de dovada a domicililului comun? Domicilul comun este necesar doar daca persoana nu are grad de rudenie?
Intrebare: In cadrul Societatii noastre sunt doi salariati cu contract individual de munca cu fractiune de norma, care au programul individualizat si anume: 1.Salariatul 1 - isi desfasoara activitatea in zilele de miercuri (8h), joi (4h), vineri (8h) = 20 h/saptamana; 2.Salariatul 2 - are programul de munca in zilele de joi (10h) si vineri (10h), in total fiind 20 h/saptamana. Va rugam sa ne acordati ...