valabil la 27 Ian 2025
Utilizarea semnaturii electronice pentru CIM si alte documente de resurse umane
Raspuns oferit de Adina Popescu

consilier juridicINTREBARE Subiect: Utilizarea semnaturii electronice in domeniul relatiilor de munca/ securitatii si sanatatii in munca Avand in vedere prevederile Legii 53/2003 Codul muncii in vigoare si ale Ordonantei de Urgenta nr. 36/2021, dorim sa solicitam punctul dumneavoastra de vedere cu privire la utilizarea semnaturii electronice avansate sau semnaturii electronice calificate in contextul relatiilor de munca/ securitatii si sanatatii in munca, si anume, pentru intocmirea tuturor inscrisurilor/documentelor din domeniul relatiilor de munca/securitatii si sanatatii in munca rezultate la incheierea contractului individual de munca, pe parcursul executarii acestuia sau la incetarea contractului individual de munca. Mai exact, intrebarile pe care le avem sunt urmatoarele: 1.Care sunt conditiile legale ce trebuie indeplinite pentru ca semnatura electronica sa poata fi utilizata pentru toate documentele din domeniul relatiilor de munca/sanatattii si securitatii in munca (contracte individuale de munca, fise de post, acte aditionale, decizii, documente legate de securitatea si sanatatea in munca, etc.)? 2. Care este procedura corecta pentru arhivarea electronica a acestor documente, conform reglementarilor in vigoare (Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996 si Legea nr. 135/2007)? 3.In ce masura angajatorul poate impune utilizarea semnaturii electronice avansate sau calificate angajatilor, avand in vedere prevederile legale mentionate in Codul Muncii si Ordonanta de Urgenta nr. 36/2021 (partile trebuie sa utilizeze acelasi tip de semnatura)? 4. Care sunt pasii legali ce trebuie urmati pentru implementarea semnaturii electronice in cadrul societatii, in scopul utilizarii sale in domeniul relatiilor de munca/ securitatii si sanatatii in munca?
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 27 ian 2025.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Codul muncii
Intrebare: Ce-i pot raspunde unui fost angajat care-mi solicita stergerea tuturor datelor si documentelor din dosarul de personal, inclusiv contract de munca, acte aditionale etc.?
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu informatii privind cadrul legislativ aplicabil in Romania, pentru urmatoarele aspecte: 1. Prevenirea si combaterea discriminarii la locul de munca pe criterii de: - rasa, cetatenie, etnie, culoare, limba, religie, varsta, orientare sexuala etc. - promovarea unei culturi organizationale incluzive si respectuoase. 2. Drepturile persoanelor cu dizabilitati: sanse egale de ...
Intrebare: Compensarea in bani in cazul atribuirii unor atributii suplimentare unui salariat care nu este promovat (ramane pe aceeasi functie) nu este avansat (nu trece la o salarizare superioara datorita rezultatelor profesionale obtinuta) si nici nu are cumul de functii, este considerata a fi marire de salariu? Subliniez faptul ca acea suplimentare la salariu nu este data datorita rezultatelor ...
Intrebare: Prevederile din Codul muncii unde este specificat termenul de CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA se aplica si membrilor cooperatori angajati la o cooperativa infiintata conform Legii nr 1 din 2005, care au CONVENTIE INDIVIDUALA DE MUNCA? Exemplu: Art. 164. 6. Angajatorul nu poate negocia si stabili salarii de baza brute, prin CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA si sau contractul colectiv de munca aplicabil, ...
Intrebare: Un angajat cu norma intreaga in companie, care este si student, are voie din punct de vedere legal sa faca practica timp de 3 luni de zile (pe perioada verii), in aceeasi companie in care deja lucreaza cu norma intreaga?
Intrebare: In cazul in care inchiriem vitrina asistata (carmangerie) altei firme, care va desfasura activitate in magazinele noastre cu angajati proprii, va rugam sa ne comunicati ce responsabilitati are Departamentul Resurse Umane in privinta salariatilor firmei respective?