valabil la 03 Dec 2024
Salariul minim pentru maximum 24 de luni
Raspuns oferit de Gabriela Dita

consilier juridicINTREBARE Conform legislatiei actuale, dupa ce un angajat este platit timp de 24 de luni consecutive cu salariul minim brut garantat in plata, acesta trebuie sa primeasca un salariu mai mare decat minimul de la acel moment. Este corect ca: Pentru contractele incheiate inainte de 1 ianuarie 2022, perioada de referinta pentru calculul celor 24 de luni incepe din 1 ianuarie 2022, iar acesti angajati trebuie sa aiba un salariu mai mare decat minimul incepand cu 1 ianuarie 2024? Pentru contractele incheiate dupa 1 ianuarie 2022, cele 24 de luni se calculeaza de la data angajarii? In cazul unui angajat care a fost platit cu salariul minim brut timp de 23 de luni pana in iulie 2024, daca incepand din iulie 2024 salariul sau este crescut peste nivelul minim, perioada de 23 de luni consecutive pe minim se reseteaza? In aceasta situatie, daca salariul angajatului revine la nivelul salariului minim brut in ianuarie 2025, se incepe un nou ciclu de 24 de luni consecutive pentru care acesta poate fi platit cu salariul minim brut? Este corect ca perioada de 23 de luni pe salariul minim (anterioara cresterii din iulie 2024) nu se cumuleaza cu perioada noua care incepe in ianuarie 2025, deoarece exista o intrerupere in plata salariului minim?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 03 dec 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Modificare CIM
Intrebare: Dorim sa-l numim sef de schimb pe unul dintre angajatii actuali, trebuie sa ii modificam functia sau poate sa aiba si aceasta responsabilitate in baza unei decizii de numire unde sa specificam si responsabilitatile? Ne dorim sa isi pastreze si functia actuala.
Intrebare: Societatea in care activez, doreste sa preia prin cumparare, treptat, cate un punct de lucru al unei alte companii. Intrebare: Putem considera ca se incadreaza in transfer intreprindere daca actul intocmit intre cele 2 companii este de vanzare/cumparare si daca se realizeaza partial?
Intrebare: Avand in vedere ca pe parcursul anilor, cadrul CIM a suferit mai multe modificari, iar multe dintre contractele individuale de munca existente sunt in formate vechi, am dori sa facem o actualizare colectiva a tuturor contractelor intocmite inainte de 2023, din punct de vedere al structurii. Asadar, actul aditional modifica toate articolele din CIM, conform cadrului actual (renumerotare / ...
Intrebare: In cazul unei salariate cu CIM timp partial 1 h/zi care revine din CCC, la momentul reluarii activitatii se negociaza si stabilesc reducerea atributiilor si reducerea salariului fara reducerea timpului de munca. In conditiile date, este legala aceasta modificare a salariului?
Intrebare: Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum este tratata noua perioada de proba intr-o noua functie ocupata de un angajat. Presupunand ca nu corespunde cerintelor noii pozitii, care sunt obligatiile angajatorului si care riscurile asumate de angajat? In sensul ca angajatorul este obligat sa il readuca pe angajat pe vechea pozitie ocupata? Dar daca este ocupata deja aceasta pozitie la momentul respectiv? ...
Intrebare: Pot sa modific norma de lucru a unui angajat, care este si pensionar la limita de varsta, din 8 ore in 4 ore, dar, sa fie cu functie de baza?