Confirmare accident de munca prin raportul ITM. Obligatia modificarii codului de indemnizatie
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

Specialist in legislatia munciiIntrebare: Dorim sa va prezentam urmatoarea situatie: in luna iulie 2015 un angajat s-a deplasat in interes de serviciu la Tulcea unde a avut loc o explozie a unui cauciuc si acesta a chemat 112. In urma anchetei desfasurate de ITM , in data de 04.09.2015 s-a stabilit ca a afost accident de munca (dupa aproape 2 luni). Concediul medical acordat initial de medic a fost pe cod de indemnizatie 06 (urgenta ) iar acum, conform raportului ITM ar trebui modificat in cod 03 (accident de munca), dar medicul refuza modificarea acestuia pe motiv ca este ilegal si a trecut prea mult timp (trebuia modificat in 48 de ore). Noi am platit concediul medical salariatului pe codurile de indemnizatie inscrise in cerficatele medicale eliberate la momentul respectiv, iar acum ne contacteaza cei de la pensii spunand ca medicalele trebuiau inregistrate la ei si platite din fondul de accidente .Fiind primul caz de acest gen cu care ne confruntam va solicitam lamuriri cum trebuie procedat pentru a nu lua amenda de la Pensii si pentru a pune lucrulile in ordine.
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 55.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.827 + TVA = 1.918,35 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 2.521,4 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 04 dec 2015.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concedii
Intrebare: Am o nelamurire privind concediul de formare profesionala. Pentru obtinerea unui certificat de marfuri periculoase angajatul se incadreaza la concediu de formare profesionala? Mentionez ca costul pentru obtinerea certificatului e suportat de catre salariat. Pentru obtinerea certificatului e nevoie doar de examen. Nu presupune curs prealabil.
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu o speta: in ce conditii se poate acorda Concediul pentru finalizare a studiilor ? Acesta se poate considera Concediu de formare profesionala? Este concediu fara plata? Daca da, afecteaza continuitatea - vechimea in munca a angajatului? La formarea profesionala intra si studiile de la facultate/master/etc. sau formare profesionala poate fi considerata un curs, care iti este ...
Intrebare: Conform art. 152.1 din Codul muncii: Angajatorul are obligatia acordarii concediului de ingrijitor salariatului in vederea oferirii de catre acesta de ingrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieste in aceeasi gospodarie cu salariatul si care are nevoie de ingrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave, cu o durata de 5 zile lucratoare intr-un an ...
Intrebare: Mame singure. Am dori sa cunoastem temeiul legal prin care se acorda de catre angajator mamelor singure (cu unul sau mai multi copii) zile in plus la concediu anual de odihna.
Intrebare: Ne dorim sa implementam o aplicatie prin care sefii de departamente sa aiba acces la situatia concediilor de odihna din departamentul fiecaruia, respectiv sa transmita prin respectiva aplicatie pentru angajatii din subordine si pt el insusi, solicitarea de concediu de odihna care sa ajunga direct la departamentul de resurse umane. La momentul cand se transmite solicitarea de concediu se genereaza ...
Intrebare: Un angajat cu contract de mandat pe o perioada de 4 ani (2022-2026) beneficiaza conf contracactului de mandat de 29 zile lucratoare de concediu de odihna pe an. Daca in anul 2022 a efectuat doar 10 zile lucratoare de concediu de odihna din motive neimputabile lui iar in ianuarie 2023 doreste sa-si efectueze 5 zile de concediu de odihna (contractul de mandat nefiind supus prevederilor Codului ...