Recuperarea de catre angajatori a indemnizatiilor de asigurari de sanatate achitate. Formularul 102
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

Specialist in legislatia munciiIntrebare: Am adresat o intrebarea pe 01.10.2010 legata de recuperarea sumelor de bani aferente concediilor medicale aferente anilor trecuti. Am primit un raspuns incomplet si anume nu am primit raspuns la intrebarea , "Cum se face declararea FNUASS in declaratia lunara 102 si cum se pune de acord aceasta declaratie cu plata ? " Daca in momentul de fata avem de plata la FNUASS avand in vedere ca vrem sa recuperam sumele din anii precedenti trecem la rubrica "deductibil" din declaratia 102 intreaga suma care ar trebui achitata in acest moment ? De exemplu , daca pe luna august avem de platit 2.000 Ron la FNUASS , la rubrica "deductibil" trecem 2.000 Ron pentru a recupera (compensa) sumele neachitate de catre Casa de sanatate, ceea ce inseamna ca pentru luna august nu vom vira bani pentru FNUASS???
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 55.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.827 + TVA = 1.918,35 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 2.521,4 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 05 oct 2010.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concedii
Intrebare: Legat de zilele de concediu ingrijitor, asa cum au fost ele legiferate inclusiv cu modificarile din OUG 42/2023, pentru aceste zile angajatul nu datoreaza contributie asiguratorie de sanatate. Personal nu gasesc ceva legiferat pe aceasta tema si in Codul fiscal. Intrebarea este: se retine CASS pentru aceste zile de concediu de ingrijitor?
Intrebare: Un salariat student la drept al unui Birou de Executori Judecatoresti solicita concediu de studii pentru adminterea la Insitutul National de Magistratura, va rog sa imi spuneti daca acest concediu reprezinta un concediu de studii fara plata sau cu plata.
Intrebare: Avem o salariata care ne-a solicitat concediu de ingrijitor pentru copilul ei in varsta de 12 ani. L-a solicitat pentru a merge cu copilul la kinetoterapie, ca urmare a trimiterii medicului ortoped, deoarece copilul a avut un picior fracturat in 3 locuri si a avut piciorul in gisp. Pentru aceasta procedura, salariata are dreptul conform legislatiei, la concediul de ingrijitor? Acest concediu este ...
Intrebare: Un salariat care in perioada 29 mai - 9 iunie s-a aflat in concediu medical solicita zilele libere platite pentru 01 iunie si 5 iunie (Rusalii). Este legal sa ii acordam?
Intrebare: Am o nelamurire privind concediul de formare profesionala. Pentru obtinerea unui certificat de marfuri periculoase angajatul se incadreaza la concediu de formare profesionala? Mentionez ca costul pentru obtinerea certificatului e suportat de catre salariat. Pentru obtinerea certificatului e nevoie doar de examen. Nu presupune curs prealabil.
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu o speta: in ce conditii se poate acorda Concediul pentru finalizare a studiilor? Acesta se poate considera Concediu de formare profesionala? Este concediu fara plata? Daca da, afecteaza continuitatea - vechimea in munca a angajatului? La formarea profesionala intra si studiile de la facultate/master/etc. sau formare profesionala poate fi considerata un curs, care iti este ...