valabil la 30 Sep 2019
Program de lucru. Legalitate. Compensarea orelor lucrate in minus de la o luna la alta
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu

consultant fiscalINTREBARE Dorim sa schimbam programul de lucru si sa facem un program de lucru in ture in urmatoarea forma intr-o saptamana sa se lucreze 11 h/zi (luni, miercuri, sambata, duminica) iar in saptamana urmatoare 11 h/zi (marti, joi, vineri) - am calculat in functie de numarul de ore lucratoare in lunile care urmeaza si de ex in luna septembrie sunt 21 zile lucratoare -168 h de lucrat iar dupa programul nostru salariatii ar lucra doar 165 h, apoi in luna octombrie sunt 23 zile lucratoare - 184 h - iar pe programul nostru -165 h lucrate de salariati sau 178 h - depinde cum le cade tura, doar in decembrie sunt doar 20 zile lucratoare -160 h si salariatii depasesc numarul de ore 165 h sau 178 h - intrebarea este :
- este corect sa definim acest program de lucru - respectam toate regulile din Codul muncii (zile libere in saptamana, ore lucrate)?
- eu pe statul de salarii chiar daca numarul de ore din pontaj este sub numarul de ore lucratoare in luna pot sa platesc salariatii la numarul de ore din luna?
- in lunile in care depasesc numarul de ore lucratoare din luna - pot sa platesc normal si sa consider ca se compenseaza cu lunile unde sunt sub numarul de ore lucratoare din luna?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: Pontaj in ture
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 30 sep 2019.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Pontaj
Intrebare: In urma unui dosar penal, un angajat trebuie sa presteze munca in folosul comunitatii. In acele zile cand nu este la serviciu, ci presteaza munca in folosul comunitatii este in regula ca in pontaj sa figureze cu zi de concediu de odihna? El a spus ca va incerca sa mearga si in zile de sambata la munca respectica, doar ca daca nu va reusi, isi va lua din zilele de concediu de odihna pt a putea ...
Intrebare: Societate de paza si protectie are un obiectiv in paza in doua ture: TURA I a Primul agent pontat pentru 8 ore, iar cel de-al doilea pontat la 6 ore (cei doi avand program suprapus de 6 ore pe timp de noapte) a¢1 agent de paza in intervalul 1600 - 1800 (2 ore * 1 agent= 2ore) a¢2 agenti de paza in intervalul 1800 a 0000 (6 ore * 2 agenti= 12 ore) TURA IIa Primul agent pontat pentru 6 ...
Intrebare: In situtia in care in cadrul unei divizii programul de lucru este inegal iar asta presupune lucrul intr-o zi de sarbatoare legala, insa fara a depasii norma lunii, este obligatoriu ca orele prestate in zi de sarbatoare legala sa fie recuperate in 30 zile de la efecturea acestora? ex. luna aprilie angajatul care lucreaza in data de 18, respectiv 21, va trebui sa recupereze orele lucrate in acesta ...
Intrebare: Avem urmatoarea situatie - o salariata, singura pe punctul de lucru de cateva luni, (initial au fost 2 salariate) care lucreaza si sambata 3 ore. exemplu luna febuarie a avut 20 zile/160 ore, salariata a lucrat 172, cate 4 ore in plus in ziua de sambata. Cum consideram aceste 12 ore lucrate in ziua de sambata? Care este sporul pentru aceste ore? si cum putem acorda si repausul saptamanal?
Intrebare: Cum apreciati ca este corect din punct de vedere legislativ, in cazul in care pontarea angajatilor se face prin sistem electronic? Sunt suficiente inregistrarile electronice ca si pontaj? E necesar sa fie si un pontaj efectuat de catre seful ierarhic, separat? Mentionez ca intrarile si iesirile angajatilor se inregistreaza in SAP.
Intrebare: Am o minimarket cu program de lucru de la 8 la 23. Angajatii lucreaza de la 8-23 o zi cu o zi libera si sunt alternati, cand unul este liber, celalalt lucreaza. Stiu ca regula este ca odata pe saptamana sa aiba 2 zile libere consecutiv. Cum as putea sa le organizez programul de munca asa incat sa le respect intervalul de repaus saptamanal? Mentionez ca in zilele neacoperite ar putea lucra ...