valabil la 12 Ian 2017
Norma de lucru si salarizarea in acord
Raspuns oferit de Gabriela Dita

consilier juridicINTREBARE O societate din RO care are ca obiect de activitate productie incaltaminte, a incheiat un contract de colaborare cu un client din UE pentru mocasini cusuti manual. Pentru a onora aceasta comanda societatea din Romania a incheiat contracte individuale de munca, cu munca la domiciliu. Angajatii primesc de lucru la domiciliul lor fixandu-se un numar de perechi de mocasini de cusut intr-un regim de 8 ore zi. Pentru partea ce depaseste nr. perechi 8 h, angajatele la domiciliu sunt premiate in bani. Societatea are peste 21 de salariati.
Acest mod de plata se considera plata in acord? Norma de lucru, care a fost stabilita prin cronometrare minute procese de lucru de catre tehnicieni specializati din Italia, trebuie inregistrata la ITM? Trebuie mentionat modul de plata in acord in Contractul individual de munca si/sau pe statul de plata?
Daca salariata nu-si realizeaza norma de lucru (fiind modele diferite) sau in situatia in care firma sa nu-i poate asigura necesarul de mocasini pentru 8 ore zi, iar salariata isi face cerere de concediu fara plata pentru perioada neacoperita, este in regula pentru angajator?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 12 ian 2017.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Obligatii fiscale
Intrebare: O firma are voie sa ofere angajatilor sume de 300 de lei si de Paste si de Craciun, fara sa suporte contributii la ele? Este ok sa ofere mai multl de 300 ron/an? Ce text de lege avem ca putem oferi 300 RON fiecarui angajat fara a suporta contributii?
Intrebare: Daca un angajator are peste 5 angajati la punctul de lucru, are obligatia sa solicite un alt CIF (CUI) pentru plata impozitului pe venit? Daca angajatorul are 3 angajati care presteaza activitate la sediul societatii si 6 angajati care presteaza activitate la punctul de lucru, cum se plateste impozitul pe salarii?
Intrebare: Un salariat care este angajat la o societate part time (2 ore) , iar functia de baza este la alta societate unde se platesc toate contributiile. La societatea la care este angajat cu timp partial este nevoie sa plateasca impozit pe salariu? Si care este plafonul minim pentru care trebuie sa platim impozit pe salariu?
Intrebare: O societate din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, contracteza o lucrare pe teritoriul Germaniei, lucrare de constructii legata de un bun imobil. Santierul de lucru va dura 16 luni. Avand in vedere ca santierul dureaza mai mult de 12 luni, ne gandim sa deschidem un sediu permanent in Germania. Punctul de lucru va fi platitor de tva. O parte din materialele de lucru le vom ...
Intrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
Intrebare: As dori sa aflu informatii clare despre plata impozitului pentru persoanele cu handicap. Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutiri sau reduceri la plata impozitului pe venit? Care sunt conditiile si procedurile pentru aplicarea acestora si cum se aplica in cazul angajatilor cu handicap?