valabil la 28 Sep 2019
Durata concediu odihna invatamant preuniversitar particular
Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu

Expert Legislatia munciiINTREBARE Avem o problema in interpretarea numarului minim de zile concediu de odihna de care beneficiaza un angajat incadrat in functie didactica (educatoare, profesor in invatamant prescolar) dintr-o unitate de invatamant. Noi suntem o unitate de invatamant preuniversitar particular acreditata de minister, din 31.08.2018, prin ordin de ministru. Conform Legii educatiei nationale 1/2011, durata concediului de odihna pentru personalul didactic este de 62 zile lucratoare, pe durata vacantelor. Legea 53/2003 - Codul muncii prevede o durata minima a concediului de odihna de 20 zile lucratoare. Din specificul activitatii (gradinita privata) nu ne permitem sa avem inchis 3 luni pe an, asa cum este in invatamantul de stat. intrebarea noastra este: care este durata minima anuala a concediului de odihna pentru personalul incadrat in functii didactice?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 28 sep 2019.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu de odihna
Intrebare: Avem un angajat strain din Sri Lanka, CIM perioada determinata intre 28.10.2024-27.10.2026, permisul de sedere fiind valabil pana la 27.10.2026. Acesta doreste sa plece o luna in concediu in Sri Lanka si sa se reintoarca. Conducerea societatii ii aproba sa isi ia toate zilele de concediu de odihna, dar intrebarea noastra este daca are cumva vreo anumita restrictie in perioada contractului de ...
Intrebare: Cum este corect sa se calculeze zilele de concediu de odihna (neefectuat/necuvenit) raportandu-ne la zilele lucratoare conform perioadei lucrate sau la zilele calendaristice?
Intrebare: Daca un angajat are 14 zile neefectuate din 2023, avand in vedere ca tocmai au trecut cele 18 luni in care le putea solicta, ii putem comunica acestuia ca si-a pierdut dreptul la ele? Mentionez ca in fiecare an facem programarea concediilor insa acest angajat sustine ca nu are nevoie de concediu, ca nu are ce face acasa si nu revine decat foarte rar cu cate o cerere de concediu de 1 zi.
Intrebare: Cine plateste zilele de concediu neefectuat in cazul unui angajat caruia i se termina detasarea?
Intrebare: In cazul in care un salariat solicita concediu de odihna pentru o jumatate de zi, exista posibilitatea ca angajatorul sa aprobe acest tip de cerere? Cum ar trebui gestionata aceasta jumatate de zi de concediu din perspectiva calculului salarial, a inregistrarii in statul de plata si a reflectarii in pontaj?
Intrebare: Avem o angajata part time cu 64 ore pe luna, programul zilnic fiind stabilit prin decizie in saptamana anterioara desfasurarii activitatii. Vrem sa stim la cate zile de concediu de odihna are dreptul angajata, avand in vedere programul de munca cu timp partial?