Coasigurat sotie cetatean strain. Documente
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

Specialist in legislatia munciiIntrebare: O angajata a solicitat inregistrarea calitatii de coasigurat in sistemul asigurarilor de sanatate pentru sotul sau, persoana aflata in intretinerea sa, conform declaratiei facute de aceasta. Angajata a prezentat urmatoarele documente pentru sotul sau, cetatean nigerian (membru de familie al unei persoane cu cetatenie romana, angajata a companiei noastre, asigurata in sistemul de asigurari de sanatate): - Certificat casatorie - Pasaport sot cetatean nigerian - Permis sedere temporara in Romania, care include CNP - Declaratia contribuabil + Declaratia persoanei aflata in intretinere (completata de sot) - Adeverinta de venit de la Administratia Financiara care justifica ca sotul nu are venituri. Va rog sa-mi spuneti daca inregistrarea calitatii de coasigurat in sistemul asigurarilor de sanatate este posibila pe perioada valabilitatii permisului de sedere si daca procedura de urmat este cea obisnuita.
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 55.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 1.827 + TVA = 1.918,35 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 2.521,4 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 09 apr 2023.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Asigurare de sanatate
Intrebare: O societate X a incheiat un contract de asigurare voluntara de sanatate, prima de asigurare este suportata de angajat si platita prin angajator. Primele de asigurare suportate de angajati pentru membrii familiei in limita a 400 euro/an se deduc de la plata impozitului pe venit?
Intrebare: Un salariat doreste sa isi ia parintii ca si coasigurati. Astfel, pe langa declaratiile pe propria raspundere atat a asiguratului cat si a co-asiguratiilor, parintii au obtinut de la Primaria de care apartin o adeverinta din care reiese ca au in proprietate 0.25 ha teren arabil, 20.33 ha teren agricol sub alte forme, 3 bovine, 135 oi 2 porci, 1 cal si 15 pasari:). In aceasta situatie, parintii ...
Intrebare: In cazul unui salariat care a beneficat de asigurare de sanatate in valoare de 175 lei pe luna, dar datorita faptului ca isi inceteaza colaborarea in cursul anului nu a atins plafonul de 400 de euro, este ok sa nu ii retin contributiile? Sau trebuie sa calculez proportional cu perioada lucrata si pentru diferenta sa ii retin contributile?
Intrebare: Daca angajatorul plateste o polita de asigurare medicala de calatorie in strainatate (cu valabilitate 1 an) pentru un angajat, ce regim fiscal are aceasta polita? Se incadreaza in primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajator pentru angajatii proprii, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca ...
Intrebare: Avem un telesalariat cu domiciliu permanent in alta tara din UE (Germania), iar societatea nu are reprezentanta in tara respectiva. 1. Ce trebuie facut si de catre cine (angajat sau angajator) pentru ca acestia sa poate beneficia de asigurare de sanatate in sistemul public din tara de domiciliu? 2. In ce tara (tara unde societatea are sediul sau tara de domiciliu a salariatului) si de catre cine ...
Intrebare: In urma obtinerii NIF-ului pt.un cetatean ucrainean mai trebuie intreprinse si alte demersuri catre Casa de Sanatate si Casa de pensii pt.inregistrarea acestuia. Persoana respectiva este angajata in baza unui contract individual de munca.