Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Compania doreste sa organizeze la final de an o tombola pentru angajati, premiul fiind o vacanta. Sub ce forma ar trebui acordat acest premiu (decontare servicii turistice, voucher de vacanta, etc) si care sunt documentele justificative.
Intrebare: Avem un angajat care a facut abonament la o sala de sport pe un an. Valoarea abonamentului este de 2487.25 lei. Dorim sa stim ce acte trebuie sa facem si cum se impoziteaza.
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Intrebare: Daca societatea detine un spatiu, in proprietate, si il pune la dispozitia angajatului, ca spatiu de locuit, printr-un contract de comodat (in care nu este mentionata nicio suma), va rog sa ne spuneti daca reprezinta avantaj in natura sau care sunt implicatiile fiscale.
Intrebare: Completare la intrebarea anterioara: cei 300 lei se vor inregistra pe stat si se vor declara in D112? Sau se inregistreaza in contabilitate doar?
Intrebare: Va rog sa-mi comunicati punctual ce tratament fiscal se aplica pentru urmatoarele situatii: -1. Cafea acordata salariatilor; -2. Apa, sunt amplasate aparate in spatiile de relaxare ale companiei; - 3.Inchiriere sala de tenis pentru antrenament si meciuri sustinute de echipa corporate de tenis; - 4. Servicii yoga- o actiune pentru starea de bine a salariatilor ; - 5. Aranjament floral si coroana ...
Intrebare: Sunt interesata de cursurile de dezvoltare profesionala. Imi puteti spune daca ele sunt netaxabile daca sunt oferite angajatilor?
Intrebare: Avem un student in practica, cu care nu avem incheiat un contract individual de munca, ci doar Conventia de practica de la universitate. Am dori sa ii acordam un bonus, sau o suma de bani, pentru activitatea prestata, acum aproape de finalul perioadei de practica. Cum am putea face acest lucru, avand in vedere ca nu exista un CIM?
Intrebare: Se poate acorda ajutor banesc unui salariat pentru copil bolnav? Daca da, care ar fi suma maxima, ce documente sunt necesare si cum se inregistreaza aceste sume in D 112.
Intrebare: Stiu ca in Anexa 2 adeverinta pentru intrare in CIC nu se trec si ajutoarele sociale. Dar in fisa fiscala si in D 112 ele apar. Mi se cere de la AJPIS ca veniturile sa corespunda in toare aceste 3 dcoumente (adica si in Anexa 2 si in D112 si in Fisa Fiscala). Cum considerati ca ar trebui sa raspund? Este corect sa fie trecute ajutoarele sociale in Fisa Fiscala si D112? Dar in Anexa 2 pentru ...
Intrebare: Societatea plateste pentru medicina muncii un abonament de 3 euro/salariat. Pentru o parte din salariati se doreste achizitionarea unui abonament superior in valoare de 12 euro. In acest caz este corect sa consideram avantaj in natura diferenta dintre cele doua tipuri de abonamente, adica 9 euro?
Intrebare: Este corect sa oferim ajutorul de nastere angajatelor in luna in care au nascut? Cum procedam cu adeverinta de stagiu pe care o completam pentru dosar CIC, includem sau nu aceast venit?
Intrebare: Va rugam sa ne detaliati cum aplicam in firmele din domenniul constructiilor noile reguli de impozitare partiala a unor venituri salariale, ma refer la cele care se aplica incepand cu 01.01.2023, cum tratam fiscal partea care este impozabila, avand in vedere ca firmele din constructii au facilitati fiscale?
Intrebare: Daca un angajat isi achita din resurse proprii abonamentul la sala de fitness, aceasta suma se poate lua in calcul ca si venit neimpozabil in limita a 400 euro per angajat? Daca da, este suficienta factura emisa de unitate sportiva sau mai sunt necesare si alte documente?
Intrebare: As dori mai multe detalii despre cum se pot deconta serviciile turistice pentru salariatii societatii, astfel incat sa se respecte incadrarea in procentul de 33% din salariul de baza. Exemplu: Daca societatea doreste sa deconteze unui salariat suma de 6000 lei in luna iunie, dar aceasta suma depaseste venitul 33 % din salariul de baza al lunii iunie, se poate plati fractionat in luna iunie, ...