valabil la 25 Iul 2019
Stabilire limita remuneratie director general
Raspuns oferit de Alexandra Nedelcu

Expert Legislatia munciiINTREBARE La nivelul societatii numirea directorului general se face in baza Legii nr. 31/1990. Potrivit prevederilor art. 14 (2) din OG nr. 26/2013 ce sunt aplicabile societatii, (Nivelul remuneratiilor directorilor care nu au fost numiti in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste prin asimilare cu cele prevazute de aceasta, cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate). Prevederile OUG 109/2011, stabilesc din acest punct de vedere potrivitart. 37 si 38 ca: Remuneratia directorilor este stabilita de consiliul de administratie si nu poate depasi nivelul remuneratiei stabilit pentru membrii executivi ai consiliului de administratie. Remuneratia este formata dintr-o indemnizatie fixa lunara stabilita in limitele prevazute la art. 37 alin. (3), respectiv nu poate depasi de 6 ori media pe ultimele 12 luni a castigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfasurata conform obiectului principal de activitate inregistrat de societate, la nivel de clasa conform clasificatiei activitatilor din economia nationala, comunicat de Institutul National de Statistica anterior numirii.
Totodata, potrivit prevederilor art. 153 18, alin. 2 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale (2) Remuneratia ...remuneratia directorilor, in sistemul unitar, ... sunt stabilite de consiliul de administratie.
Actul constitutiv sau adunarea generala a actionarilor fixeaza limitele generale ale tuturor remuneratiilor acordate in acest fel.
In contextul prevederilor legislative enuntate, va rugam sa ne precizati daca AGA mai trebuie sa stabileasca limita generala de remunerare pentru directorul general.
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 25 iul 2019.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Contract de mandat
Intrebare: O persoana fizica, pensionar la limita de varsta cu o pensie de 2.100 lei, are doua contracte de mandat - cenzor asociatii de proprietari si pentru fiecare incaseaza 500 lei net, respectiv 500 lei net. Care sunt contributiile obligatorii pentru un contract de mandat de 500 lei in aceste conditii. Cum se calculeaza venitul brut si contributiile pentru un venit net de 500 lei in baza unui contract ...
Intrebare: In cazul unui contract de mandat, persoana respectiva poate avea beneficiile specificate in CCM pentru ceilalti angajati? Aici ma refer la tichete de masa, prime, bonusuri, fidelitate, etc. In specta, in cadul unei sedinte a CA este aprobat faptul ca remuneratia persoanelor cu contract de mandat va fi supusa indexarii anuale cu procentul stabilit in urma negocierii cu Sindicatul si acordarea ...
Intrebare: Se poate aplica clauza de neconcurenta pe un contract de mandat? Care sunt taxele care se aplica la sumele respective? Ramane valabila scutirea de CAS in acest caz?
Intrebare: Va rog sa mi comunicati, in cazul in care este posibil, temeiul legal in baza caruia se poate incheia contract de mandat/administrare remunerat intre o persoana juridica romana X ( de tip SRL) care este administrata, conform actului constitutiv, de o alta persoana juridica romana Y (tot SRL). Se doreste incheierea unui contract de administrare/ mandat intre soc X si soc Y.
Intrebare: Avem un contract de mandat cu scoala profesionala Kronstadt Brasov si mandatarul cere o prima de asigurare pe raspundere profesionala. Este obligatorie in Romania prima de asigurare pe raspundere profesionala?
Intrebare: Administratorul societatii X are un contract de administrator pe 4 ani, cu o indemnizatie de administrator lunara. El doreste sa o treaca pe sotia lui ca si coasigurat. Sotia detine teren de 600 mp. Poate fi incadrata ca si coasigurat (la sanatate) sotia? Ce alte conditii tb sa indeplineasca sotia pentru a deveni coasigurat la administartorul societatii X?