valabil la 07 Apr 2019
Renuntarea la remuneratie pentru cesiunea drepturilor de autor. Formularul 112
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

consilier juridic, lector seminarii nationaleINTREBARE Va rugam a ne spune parerea dvs:
1) Daca este legal ca un contract de cesiune de drept de autor cu titlu gratuit, adica daca cedentul poate cesiona catre Cesionar, opera sa, reprezentand Scrieri publicistice, fara a primi in schimb nicio remuneratie?
In acest contract la capitolul < Pret. Condiii de plata>a fost trecut textul de mai jos:
4.1. Remuneratia cuvenita in temeiul prezentului contract de cesiune a drepturilor patrimoniale este stabililita, prin acordul expres al partilor ca fiind egala cu zero, partile stabilind, pentru evitarea oricarui dubiu ca cesiunea se face in mod gratuit.
2) Daca acest contract de cesiune de drept de autor, fara remuneratie, trebuie sa apara cu sume 0 in declaratia 112, impreuna cu celalalte contracte de cesiune de drept de autor pt care exista remuneratii platite?
3) Ce alt tip de contract poate fi folosit pt Scrieri publicistice (in afara celui de cesiune drept de autor)?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 07 apr 2019.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Drepturi de autor
Intrebare: Avem rugamintea sa ne indrumati in legatura cu situatia: O persoana cu dubla cetatenie romana si turca producator de obiecte artizanale din ceramica va pune la dispozitia unei societati pe actiuni din Romania produse artizanale pentru protocol. Cum poate societatea sa factureze & sa plateasca aceasta persoana? 1) Din postura de cetatean turc care nu este salariat al acestei companii? 2) ...
Intrebare: Avem un salariat angajat cu 01.03.2025, cu contract de 8h/zi,pe durata nedeterminata, care nu a mai avut pana acum CIM. In lunile ianuarie si februarie a avut un contract de cesiune a drepturilor de autor cu alta entitate, in urma caruia a obtinut venituri de 22000 lei. Avand in vedere faptul ca in anul 2025 va obtine venituri din salarii, pentru sumele obtinute in urma contractului de drepuri de ...
Intrebare: Avem o persoana care are contract de drepturi de autor, in baza caruia realizeaza venituri nete intre 12-24 salarii minime. Persoana in cauza a declarat ca are si contract de activitate sportiva cu o alta entitate. In aceste conditii, pentru veniturile obtinute din contractul de drepturi de autor datoreaza contributii la CAS si CASS?
Intrebare: In cazul in care suntem unicul platitor de venituri rezultate din 3 contracte de drepturi de autor, astfel: contract 1 (ianuarie 2025) 15000 lei net, contract 2 (februarie 2025) 8000 lei net si contract 3 (martie 2025) 1300 lei, avem obligatia de a retine CASS? Daca raspunsul este da, cand retinem, cat retinem? Mentionam ca ulterior ultimei plati din martie, in suma neta de 1300 lei, nu vom mai ...
Intrebare: Din punct de vedere legislativ, se poate ca un salariat (angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata) sa aiba in acelasi timp si contract cu drepturi de autor in cadrul aceleiasi firme?
Intrebare: Sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate pot fi coasiguratii acestora. Sotia poate avea calitatea de coasigurat daca sotul este asigurat in baza contractului de drepturi de autor pe care il are cu o societate pe care a desemnat-o sa-i retina si sa-i vireze contributiile?