Amanare concediu de odihna. Prejudiciu suferit de salariat
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu
Intrebare: Reprezentantului companiei i se solicita prezenta fizica la sediul sucursalei in perioada in care acesta are planificat concediul de odihna, concediu planificat inca de la sfarsitul anului trecut cu cazare achitata de catre acesta inca din luna februarie. Compania solicita prezenta acestuia cu o saptamana inainde de plecarea in concediu. In acest caz se poate considera rechemare din concediu chiar daca acesta nu a apucat fizic sa intre in concediu? Reprezentantul companiei isi reprogrameaza concediul insa hotelul la care are achitata cazarea in Romania ii solicita platirea unei diferente pentru replanificarea sejurului. Compania este de acord cu achitarea costurile aferente mutarii sejurului. Cum se justifica factura pentru diferenta de bani pe care compania o deconteaza? Este necesar sa treaca prin salariu? poate fi considerat un avantaj in natura?
• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 11 iul 2022.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu de odihna
Intrebare: O societate a fost achizitionata si se doreste incetarea contractelor de munca ale angajatilor curent, dar figureaza cu peste 200 de zile CO neefectuate. Prin deductie din articolul de mai jos din Codul muncii, zilele de mai vechi de 18 luni se anuleaza? Art. 146 . [efectuarea si compensarea concediului de odihna] (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an. (2) In cazul in care ...
Intrebare: Un angajat care incepe munca in luna iulie 2024 si solicita concediu odihna in luna august (toate zilele care i se cuvin pana la sfarsitul anului) are dreptul sa le primeasca? In Codul muncii nu este stipulat nicaieri o perioada minima care trebuie sa treaca de la angajarea lui pentru a putea solicita CO. Iar in cazul in care demisioneaza si pleaca pana la sfarsitul anului, ii putem opri banii ...
Intrebare: Va rugam sa clarificati: Indemnizatia de concediu se calculeaza luand in considerare media dreptului la salariul fix zilnic (salariu de baza + indemnizatii si majorari permanente). Indemnizatia de detasare, nefiind un venit permanent, ci o suma destinata acoperirii cheltuielilor angajatului in timpul detasarii sale (masa, cazare si intretinere), nu se ia in consideratie la calculul indemnizatei ...
Intrebare: Societetea nostra organizeaza munca in ture de noapte pentru anumiti salariati. In functie de cum sunt organizate aceste ture, salariatii lucreaza si in weekend. Concediul anual de odihna pentru acesti salariati este de 21 de zile lucratoare. Pentru salariatii care lucreaza in ture de noapte, in weekend, atunci cand isi iau concediu de odihna, aceste zile sunt considerate zile lucratoare ...
Intrebare: Un angajat cu timp partial care lucreaza doar doua zile pe saptamana, in fiecare luni si vineri, cate 3h in fiecare din celer doua zile precizate, de cate zile de concediu de odihna benefiziaza pe luna/an, daca la un anagat cu norma intreaga de 8h/ zi i se acorda 21 zile de co / an, respectiv 1.75/ luna? Multumesc!
Intrebare: Un angajat nu si-a luat zile de concediu de odihna. Poate fi trimis acesta in CO de catre angajator?