valabil la 20 Feb 2021
Salariat temporar la un utilizator din alt stat membru UE. Conditii de remunerare
Raspuns oferit de Rodica Mantescu

consilier juridic, lector seminarii nationaleINTREBARE Agentie de munca temporara pune la dispozitia unui utilizator din Italia salariati temporari - conducatori auto transport rutier de marfuri, in baza unui contract de punere la dispozitie.
In contractul de punere la dispozitie se prevede ca "remuneratia lunara va fi minim de 1800 de euro/luna si maxim de 2500 de euro/luna, in functie de experienta conducatorului auto, dificultatea rutei, incarcatura sau camionul condus. Salariul real platit salariatului temporar va fi egal sau mai mare decat cel al angajatilor angajati direct de utilizator, in functie de experienta conducatorului auto, de dificultatea rutei, de incarcatura sau de camionul condus".
In contractul de munca temporara incheiat pe durata misiunii cu salariatul temporar se prevede, "remuneratia aplicabila pe durata executarii misiunii este compusa din: salariul de baza lunar brut 4.000 lei brut (echiv. 421 euro) + indemnizatie de hrana 15 euro/zi + indemnizatie de disconfort 42,22 euro/zi" .
"Venitul total lunar este in valoare de 2200 euro/luna fiind egal sau mai mare decat al salariatilor angajati direct la Utilizator, pe un post similar".
Intrebare: Este corect si legal modul de stabilire al remuneratiei prevazut in contractul de munca temporara, conform celor de mai sus, pentru respectarea remuneratiei prevazuta la nivelul Utilizatorului?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
• Cod CAEN: munca temporara
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 20 feb 2021.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Munca temporara
Intrebare: O societate comerciala cu CAEN 0150 Activitati in ferme mixte, are un angajat Nepalez cu norma intreaga (ingrijitor animale, COR 921201). Se poate inchiria pe baza de factura angajatul la alta societate comerciala? Ce cod CAEN ar trebui adaugat ca si activitate secundara?
Intrebare: Avem o salariata de cetatenie rusa, cu permis de sedere in Romania, cu CIM cu clauza de telemunca. Nu are momentan cetatenie romana, insa doreste sa depuna dosarul in viitorul apropiat. Urmeaza sa se mute pentru o perioada in Bulgaria. Putem pastra contractul de telemunca? Ce clauze ar trebui sa introducem in plus? Mentionez ca nu se incadreaza in cele 2 exceptii: detasare sau pluriactivitate. Va ...
Intrebare: Suntem o companie de leasing de personal CAEN 7820 - Activitati de contractare, pe baze temporare, a personalului. Avem un nou proiect in care suntem nevoiti sa facem angajari pe perioada nedeterminata pentru clientul nostru. Am inteles din legislatie ca putem sa realizam angajari pe nedeterminat, iar in perioada dintre doua misiuni, salariatul se afla la dispozitia agentului de munca temporara. ...
Intrebare: In cazul leasing- ului de personal Firma A, firma B este beneficiarul ( contractul este pe 5 ani ). Angajatul x, pe functia zzz si a carui CIM se incheie dupa 3 ani. Exista posibilitatea ca firma A sa angajeze aceeasi persoana pe alt CIM si functie pt acelasi beneficiar de contract, adica firma B? Legiuitorul ne limiteaza la nivel de CNP sau la nivel de CIM & functie pe 3 ani?
Intrebare: Este o angajata care lucreaza cu contract nedeterminat munca partiala pe aceeasi firma - ONG in felul urmator: un cm cu 6 ore pe zi, unul cu 59 ore pe luna inegal (ca si distributie in pontaj) aprox 3 ore /zi si vinerea 2 ore) si inca unul cu 2 ore/zi.Pe fiecare contract este functie separata - sunt 3 proiecte in derulare pe fonduri europene diferite si cer situatia analitica pe fiecare proiect. ...
Intrebare: O companie din Rep. Dominicana pune la dispozitia unei companii din Romania un numar de angajati. Angajatii sunt cetateni romani care vor au si isi pastreaza rezidenta fiscala in Romania si cetateni ciprioti care isi vor pastra rezidenta fiscala in Cipru. Angajatorul nerezident ce obligatii declarative are pe teritoriul Romaniei si cum le indeplineste? Mentionez ca in Republica Dominicana taxele ...