Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de munca
Raspuns oferit de Adina Popescu
![Adina Popescu](https://www.portalcodulmuncii.ro/dbimg_small/autor/adina-popescu-51.jpg)
consilier juridicIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic
aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro
De ce sa va inregistrati?
- Pentru a avea la dispozitie zeci de experti 24 / 7 / 365!
Pentru a avea acces (dupa activarea contului) la o baza de date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: legislatia muncii, asigurari sociale, salarizare, resurse umane.
Pentru ca accesul total in portal + consultanta personalizata va costa acum doar 2.140 + TVA = 2.247 lei
Pentru ca toate informatiile din portal sa va stea la dispozitie oricand si de oriunde!
Consultanta oferita de specialistii Portalcodulmuncii
Soft Legislativ EXCLUSIV pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare - Legis Plus Legislatia Muncii. Poti consulta toate legile din domeniul legislatia muncii actualizate la zi de oriunde si oricand. Atentie, este singurul Soft Legislativ din Romania realizat Exclusiv pentru Departamentul de Resurse Umane/Salarizare la pretul de 3.220 lei (TVA inclusa)
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 28 mar 2024.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Pensii
Intrebare: Doamna doctor de la cabinetul medical (suntem o scoala) are contract pe durata nedeterminata cu institutia noastra. Este nascuta in data de 02.07.1956. Dumneaei are deja decizia de pensionare si in prezent cumuleaza pensia cu contractul de munca la noi. Ne puteti spune daca exista o limita de varsta la care trebuie sa incetam contractul cu dumneaei? Pe baza carui articol de lege?
Intrebare: O salariata nascuta in februarie 1959, careia i-am inchis contractul in iunie 2023 cu articolul 56 alineatul 1 litera c), are un alt contract pe durata determinata de un an initial, iar apoi l-am mai prelungit cu un an. Imi puteti spune, va rog, daca mai putem prelungi acest nou contract si pentru cat timp?
Intrebare: Avem o salariata nascuta in februarie 1959, pentru care am inchis contractul de munca la data de 21.06.2023, conform art. 56 alin. (1) lit. c). I-am facut un nou contract pe durata determinata de un an, pe care l-am prelungit pentru inca un an, pana la data de 31.08.2025. Putem sa mai prelungim contractul acestei salariate si, daca da, pentru cat timp?
Intrebare: Daca un salariat are 60 si un stagiu de cotizare de 35 de ani + 5 ani de facultate, poate iesi la pensie, fara penalizare, la limita de varsta?
Intrebare: Avem o salariata care la data de 16.01.2023 indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiul minim de cotizare pentru pensionare (la data respectiva avea varsta de 62 ani). Prin cerere, solicita ramanerea in activitate pana la implinirea varstei de 65 ani (cf. art. 56 (4) CM). Pana la data prezentei au trecut aproape 2 ani. Intelegem din noua lege (HG 181/2024 art. 19 alin. (2)) ca ...
Intrebare: Vom avea un angajat, cetatean roman, care multi ani a lucrat in strainatate si nu a platit contributia la pensie in Romania. Avand varsta de 51 ani, cum se va proceda in cazul lui cu pilonul 2 de pensii? Mai poate adera la un fond de pensie privat obligatoriu? Unde ajung acei bani pe care salariatul ii plateste pentru pensie din CAS? Precizez ca lucreaza in domeniul IT.