valabil la 17 Oct 2019
Organizare program de lucru flexibil
Raspuns oferit de Gabriela Dita

consilier juridicINTREBARE Intentia noastra ca urmare a solicitarilor venite de la colegi este sa modificam programul de lucru astfel:
2. Pentru personalul administrativ si angajatii care nu lucreaza in schimburi programul este :
- inceperea programului: se face in intrevalul 7:00 - 9:00
Perioada de prezenta obligatorie: 9:00 - 15:45. (cu exceptia zilei de vineri, daca angajatul beneficiaza de zi redusa de lucru sau isi ia bilet de voie din motive personale).
Observatie: Independent de ora de intrare in fabrica, in intervalele stabilite fiecare angajat trebuie sa stea in companie 8 ore si patruzeci si cinci de minute (8 ore reprezinta timp efectiv de lucru, 45 minute reprezinta pauza de masa).
Pauza de masa este de 45 de minute si nu este inclusa in programul de lucrua aceasta este definita in intervalul 12:00 - 12:45.
PROGRAM PAUZE: pe parcursul derularii programului de lucru, fiecare angajat are libertatea la pauze fara a afecta rezultatele activitatii (se vor lua pauze cu responsabilitate). In cazul in care nu se respecta atunci acestea se vor limita.
PROGRAM FLEXIBIL: Pentru angajatii tesa, in ziua de vineri se acorda posibilitatea ca programul sa fie redus cu conditia sa se asigure continuitatea activitatii in departamente si cu acordul superiorului. Ora la care se poate pleca vineri mai repede este ora 14:00.
Fiecare angajat care va fi beneficiar al programului redus pentru ziua de vineri, trebuie sa aiba efectuate in cursul saptamanii 40 de ore / saptamana si la final de luna sa fie efectuate numarul total de ore existente in luna, cu exceptia zilelor in care are un anumit tip de absenta (concediu de odihna, recuperere, liber platit, concediu medical, nemotivat, concediu fara plata, etc.).
Observatie:
Daca luna are 20 de zile lucratoare asta inseamna ca fiecare angajat trebuie sa aiba 160 de ore lucrate la finalul programului ultimei zile lucratoare din luna astfel incat fiecare angajat va avea stagiu de cotizare lunar complet.
Programul flexibil este aplicabil cu acordul superiorului ierarhic si doar in situatiile in care acesta nu afecteaza buna desfasurare a activitatii. Ca si regula de baza, in fiecare arie de activitate sa fie cel putin o persoana care sa poata raspunde solicitarilor.
Toti angajatii care vor ramane suplimentar astfel incat sa beneficieze de zi redusa vineri - vor intocmi formulare de ore suplimentare in care sa precizeze ca aceste ore vor fi recuperare pentru ziua de vineri. Orele se vor acorda 1 - 1. (o ora suplimentara in cursul saptamanii va insemna posibilitatea de a avea program redus cu o ora pentru ziua de vineri).
Am rugaminte sa imi spuneti daca procedam corect.
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 17 oct 2019.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Pontaj
Intrebare: In situatia in care un angajat lucreaza in zi de sarbatoare legala (fiind agent de securitate), angajatorul ii acorda timp liber corespunzator in urmatoarele 30 zile. Intrebarea mea este, din punct de vedere legal, cum pot demonstra angajatorului ca acel timp corespunzator sunt de fapt ore libere platite? Angajatorul spune ca nu se intelege acest lucru din Codul muncii ci doar ca se acorda timp ...
Intrebare: In cazul in care avem un salariat care are program de lucru de duminica pana joi, in momentul in care isi ia concediu de odihna va fi trecut in pontaj exact cum are programul de lucru sau de luni pana vineri? De exemplu: Salariatul X isi ia concediu 10 zile incepand de duminica (ziua in care trebuie sa lucreze) - in pontaj apare astfel: * duminica - joi concediu, vineri - sambata repaus ...
Intrebare: Daca in cadrul unei companii este implementat pontajul pe baza de cartela de intrare si iesire este nevoie sa fie si condica de prezenta sau este suficient acel pontaj?
Intrebare: Buna suntem o companie de tip pizzerie-restaurant cu mai multe unitati de lucru, cu servire pe sala si distributie la domicliu. Avem un program de lucru zilnic, inclusiv in weekend, pe una din locatii chiar pana la ora 01. In acesta situatie unii dintre angajati lucreaza de miercuri pana duminica avand cele 2 zile libere din saptamana luni si marti. Pentru orele lucrate in weekend acordam spor ...
Intrebare: Avand in vedere ca am ajuns la sfarsitul lunii mai si va trebui sa platim orele de sarbatoare legala din luna aprilie ne confruntam cu urmatoarele spete. In luna aprilie un salariat a efectuat norma de lucru de 160 de ore, aparand in pontaj ca lucrata prima zi de Pasti (20 aprilie) care a cazut in ziua de duminica. In cadrul societatii avem prevazut in CCM ca se acorda un spor de 5-10 la suta ...
Intrebare: Salariatii nostri au program de munca intre orele 09:00 - 17:00. Oricand in acest interval ei pot sa isi ia pauza de masa de 30 de minute. Pe condica de prezenta, la intrare apare ora 09:00 si la iesire 17:00. Pe pontaj apar 8 ore de munca lucrate. In acest caz, am putea avea probleme cu ITM ca nu acordam pauza salariatilor, sau ca ii pontam cu 8h cand de fapt se lucreaza 7,5 ore? Cum ar trebui ...