valabil la 20 Mai 2025
Modalitate calcul indemnizatie pentru concediu de odihna
Raspuns oferit de Gabriela Dita

consilier juridicINTREBARE La calculul sumei aferente zilelor de concediu neefectuat ce urmeaza sa fie platit unui angajat care paraseste compania, se iau in calcul totalul veniturilor (primele, etc.) sau doar valoarea salariului brut? La media a cate luni in urma se calculeaza suma? Va rog, apreciez daca se poate, un exemplu simplu.
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 20 mai 2025.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Concediu de odihna
Intrebare: Va rog mult sa ma ajutati cu o nelamurire privind concediul de Ingrijitor: se acorda angajatului cele 5 zile pe an, daca persoana insotitoare este ruda (parinti, sot/sotie) nemaifiind nevoie de dovada a domicililului comun? Domicilul comun este necesar doar daca persoana nu are grad de rudenie?
Intrebare: In cadrul Societatii noastre sunt doi salariati cu contract individual de munca cu fractiune de norma, care au programul individualizat si anume: 1.Salariatul 1 - isi desfasoara activitatea in zilele de miercuri (8h), joi (4h), vineri (8h) = 20 h/saptamana; 2.Salariatul 2 - are programul de munca in zilele de joi (10h) si vineri (10h), in total fiind 20 h/saptamana. Va rugam sa ne acordati ...
Intrebare: Suntem o societate cu capital privat, si avem salariati care au fost membrii si presedinte ale sectiilor de votare si care nu au venit la serviciu in ziua urmatoare alegerilor in baza adeverintei emise de sectia de votarea la care au particicapt ca membri sau presedinte. In aceasta situatie, conducerea societatii este obligata sa le acorde zi libera platita, cine plateste aceasta zi libera sau ...
Intrebare: Va rog, sa-mi spuneti, daca un angajat lucreaza la tura 12 cu 24 si doreste 1 zi de concediu de odihna cum se trece urmatoarea zi dupa concediu, se mai tine cont de liberul lui sau se trec, din start 2 zile de concediu de odihna? (ziua de concediu este in ziua cand trebuia sa fie de serviciu)
Intrebare: Am urmatoarea situatie: Contract de munca de 8h cu repartizarea programului de lucru astfel 12 ore pe zi 2 zile, iar urmatoarele 2 zile libere. Daca pantru cele 2 zile in care ar trebui sa lucreze salariata isi face cerere de concediu de odihna (ziua de concediu ar fi 8h) in total 1h lucratoare , aceasta ar trebui sa recupereze diferenta de 8 h nelucrate (sau cerere pe inca o zi)? Sau cum putem ...
Intrebare: In contextul Legii 283/2022 se poate asimila oeratia de menisc si ligamente la acest articol din anexa: 21) Afectiunile ortopedice: Afectiuni musculo scheletale cu limitari severe ale locomotiei si/sau gestualitatii* * deplasarea se realizeaza cu ajutorul unor dispozitive ajutatoare de mers sau imobilizat la pat si/sau defict motor total al unui membru superior sau deficit motor bilateral.