valabil la 09 Ian 2021
Inregistrare pierdere. Sume pentru plasarea copiilor angajatilor in unitati de educatie timpurie
Raspuns oferit de Irina Dumitrescu

consultant fiscalINTREBARE Avand in vedere prevederile legale de mai jos, compania noastra fiind pe pierdere poate beneficia de acest beneficiu?
Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
Art.25. - i^1) cheltuielile privind functionarea unitatilor de educatie timpurie aflate in administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajatilor in unitati de educatie timpurie aflate in unitati care ofera servicii de educatie timpurie, conform legislatiei in vigoare;
i^2) contribuabilii care efectueaza cheltuieli cu educatia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educatia timpurie conform lit. i^1), dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil. In cazul in care suma depaseste impozitul pe profit datorat, diferenta va fi scazuta, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate;
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulMuncii.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un
Clic aici)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulMuncii.ro -
cel mai cunoscut site de consultanta in legislatia muncii din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 68.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in Codul Muncii si HR
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
Atentie la data valabilitatii intrebarii!
Raspunsul oferit este in concordanta cu legislatia in vigoare la data de 09 ian 2021.
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de clienti folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulMuncii.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul Portalcodulmuncii.ro si primesti cadou Raportul special "3 modele Editabile de Fise de Post si Evaluare"!
Intrebari similare din categoria Cheltuieli deductibile
Intrebare: Avem un salariat pentru care dorim sa acordam 1500 lei pentru educatie timpurie. Care sunt documentele necesare (va rugam model) ? Avem mai multi salariati, dar dorim sa acordam doar acestui salariat. Este vreo problema? E suficient un act aditional la contractul de munca al salariatului respectiv?
Intrebare: Un salariat sufera un AVC, conform concediului medical cu cod diagnostic 479 "Infarct cerebral". Societatea doreste sa ii acorde un ajutor in bani. Putem incadra ajutorul la art 25 alin 3 lit b . Se considera AVC boala grava? unde putem gasi lista? Care este procedura legala de acordare a ajutorului in bani si documentele necesare acordarii.
Intrebare: Un salariat doreste sa contribuie la pilonul 3 de pensii cu 150 ron. In acelasi timp angajatorul ii va platii la pilonul 3, 100 ron.- conventia cu asiguratorul fiind in suma de 250 ron pe luna. Plafonul de 400 de euo/an deductibil se aplica pentru suma cumulata de 250 ron/luna sau separat 400 euro/an aferent 150 lei/luna angajat si 400 euro/an aferent sumei de 100 ron/luna angajator?
Intrebare: Potrivit art. 4 din Legea nr. 376/2004 privind bursele private, astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 15/2007 Cuantumul lunar al bursei private va fi stabilit de catre cel care acorda bursa sau de alta persoana juridica ori fizica desemnata de acesta. Totusi, mentionam ca pct. 4.2 din OMFP nr. 1759/2004, care nu a fost modificat, prevede ca: Cuantumul bursei private se stabileste la ...
Intrebare: Firma deconteaza costul ochelarilor de vedere intr-un anumit cuantum. Aceste cheltuieli sunt inregistrate ca sume deductibile si pentru care angajatii trebuie sa prezinte documente justificative. Avocatii firmei au confirmat ca este obligatoriu ca angajatul sa prezinte examinarea medicului specialist care va fi recomandata in prealabil sau avizata ulterior de catre medicul de medicina muncii. ...
Intrebare: Daca prin contractul colectiv de munca, incheiat la nivel de societate, partile au agreat decontarea, din fondul de cheltuieli sociale, a ochelarilor de vedere pentru angajatii soferi si lucratori depozit, cheltuiala cu ochelarii este neimpozabila si nu suporta taxe pentru angajat, respectiv este deductibila fiscal?