Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 22 Octombrie 2018


GDPR – Relatii de munca

Oct032018

GDPR – Managementul Riscurilor in departamentul de HR (II)

de PortalCodulMuncii.ro 03 Oct 2018
Concluzia primei parti al articolului era ca managementul riscurilor este motorul care sta in spatele fiecarei actiuni, al fiecarui document, al fiecarei masuri tehnice si organizatorice ce trebuie luata pentru conformarea la Regulament. Doar printr-un management adecvat al riscurilor vom fi consecventi in abordare, incepând de la „politica de confidentialitate si protectie a ...
Sep202018

GDPR – Managementul Riscurilor in departamentul de HR (I)

de Drd. ing. ec. Virgiliu Cimpoeru 20 Sep 2018
Regulamentul UE 2016/679 GDPR (numit in continuare Regulamentul) de „protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal” ne avertizeaza inca din titlu ca trebuie sa asiguram persoanele vizate (angajati, parteneri, colaboratori, lucratori temporari, studenti in practica etc) ca datele lor cu caracter personal sunt tratate cu ...
Aug062018

Noua lege privind protectia datelor (II)

de PortalCodulMuncii.ro 06 Aug 2018
Legea nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulatie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, publicata in Monitorul Oficial nr. 651 din 26 iulie 2018, a adus cu sine unele clarificari privind modul de ...
Iul302018

Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind masuri de punere in aplicare a GDPR

de PortalCodulMuncii.ro 30 Iul 2018
Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), ...
Iul092018

Prelucrarea datelor personale pe baza unei obligatii legale

de PortalCodulMuncii.ro 09 Iul 2018
Intrarea in vigoare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal a atras numeroase dificultati si ezitari in randul personalului din departamentele de management al resurselor umane. Cum vom mai putea prelucra datele personale ale salariatilor nostri? ...
Iul052018

Seminar Protectia datelor personale la locul de munca

de PortalCodulMuncii.ro 05 Iul 2018
Seminar online: Protectia datelor personale la locul de munca Lector: prof. univ. dr. Raluca Dimitriu  
Iun182018

Consimtamantul salariatului – in optica noului Regulament de protectia datelor (RDPR)

de PortalCodulMuncii.ro 18 Iun 2018
Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE a intrat in vigoare la data de 25 mai 2018. El este de directa aplicare, astfel incat chiar daca Romania nu a adoptat un act normative de transpunere, prevederile lui se aplica ...
Oct192018

Model general de Regulament intern actualizat conform GDPR

de PortalCodulMuncii.ro 19 Oct 2018
Descarca Word Descarca PDF Angajator ...................................... Adresa .......................................... Inregistrata la Registrul Comertului din ...... sub nr. J.../...../..... C.U.I. ........................................... Telefon: ......................../Fax: ............ Nr. ...
Iun142018

Temeiul prelucrarii de date personale (GDPR). Raporturile de munca

de PortalCodulMuncii.ro 14 Iun 2018
 Art. 6 din GDPR indica posibilelor temeiuri de prelucrare a datelor personale. Vom exemplifica avand in vedere raporturile de munca.   Nr. crt. Temei Exemplu 1.                  Consimtumantul persoanei ...
Iun042018

Fisa de evaluare Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal

de Carmen Dolores Gosa valabil la 04 Iun 2018
Intrebare: Fisa de evaluare: Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, cod COR 242321
Mai312018

Dosarul personal. Continut. Obligatia legala a angajatorului de a prelucra date cu caracter personal

de Gabriela Dita valabil la 31 Mai 2018
Intrebare: Avand in vedere Regulamentul (UE) nr. 6792016, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, precum si HG 905/2017, va rugam sa ne clarificati continutul dosarului de personal.
Mai252018

Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Decizia de numire a responsabilului cu protectia datelor

de Gabriela Dita valabil la 25 Mai 2018
Intrebare: Am nevoie de un model de formular in care salariatii sa ia la cunostinta acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Si trebuie numita persoana cu protectia datelor?
Mai272018

Fisa postului Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 27 Mai 2018
Intrebare: Fisa de post si fisa de evaluare: Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal.
Mai242018

Aplicarea Regulamentului (UE) 2016/679 si desemnare responsabil cu protectia datelor

de Adina Popescu valabil la 24 Mai 2018
Intrebare: Suntem o societate de furnizare produse peroliere precum si de depozitare a acestora. As dori sa ma lamuriti daca trebuie sa am neaparat un DBO? Nu intelegem daca suntem nevoiti sa avem in ideea in care un site nu avem iar prelucrare de date nu sunt. Avem contractele de munca ale salariatilor si contractele incheiate cu clientii. Nu stim daca aceasta lege este obligatorie si la noi.
Mai182018

Obligatia angajatorului de a pastra copia contractului de munca la locul de munca

de Adina Popescu 18 Mai 2018
Intr-adevar, dupa cum ati mentionat si dumneavoastra, la art. 16 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, se prevede ca ”Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc”. In Nota de fundamentare a O.U.G. nr. 53/2017, prin care a ...
Mai222018

Protectia datelor cu caracter personal in relatia angajator – angajat

de Adina Popescu valabil la 22 Mai 2018
Intrebare: In contextul aplicarii, incepand cu 25.05.2018, a Regulamentului nr. 6792016, va rugam sa ne comunicati care sunt implicatiile in domeniul relatiilor de munca.
Mai182018

Desemnarea unui salariat ca responsabil cu protectia datelor – conflict de interese.

de Adina Popescu valabil la 18 Mai 2018
Intrebare: La o firma de aproximativ 800 de salariatii poate exista conflict de interes pentru functia de inspector resurse umane numit si responsabil cu prelucrarea datelor cu caracter personal?
Mai162018

Prelucrarea datelor cu caracter personal – clauza in contractul individual de munca

de Adina Popescu valabil la 16 Mai 2018
Intrebare: Rugam precizati daca este necesar obligatoriu sa intocmim acte aditionale la contractele de munca, referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal (avem in vedere faptul ca prin lege avem obligatia sa furnizam datele personale ale salariatilor catre:medicina muncii, Anaf, banci, executori judecatoresti...)? Este necesara notificarea ANSPDCP?
Mai102018

Protectia datelor cu caracter personal in relatia angajator – angajat. Dosarele de resurse umane si perioada de pastrare a acestora

de Adina Popescu 10 Mai 2018
Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a directivei 95/46/CE (regulamentul general privind protectia datelor) nu contine referiri la perioada pentru care se pastreaza documentele de resurse ...
Iun142018

Fisa de post pentru Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal

de Carmen Dolores Gosa valabil la 14 Iun 2018
Intrebare: Va rugam sa ne trimiteti fisa de post pentru functia Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, cod COR 242231.
Pagina: 12»
x