X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 18 Martie 2018

Salarii si alte venituri in afara functiei de baza

Dec012017

Soferi in spatiul UE. Diurna. Salariu minim. Formular A1

de Rodica Mantescu valabil la 01 Dec 2017
Intrebare: O societatea din Romania are activitate de transport extern si are angajati soferi cetateni romani, care presteaza servicii de transport pe teritoriul mai multor state din UE. Va rog sa ne precizati care este salariul minim pe care trebuie sa il acordam in contractul de munca incheiat pe teritoriul Ramaniei si daca putem acorda diurna netaxabila. De asemenea, este obligatoriu sa avem formularul ...
Nov282017

CCC. Plata bonusurilor de performanta nu suspenda concediul

de Gabriela Dita valabil la 28 Nov 2017
Intrebare: In aceasta luna se platesc bonusurile de performanta pentru anul fiscal 2016-2017 (asa cum este calculat in compania noastra). Va rog sa-mi spuneti, daca platesc aceste bonusuri si colegelor aflate in crestere copil, acestea risca sa-si piarda indemnizatia?
Oct122017

Diurna. Delegare in localitatea de domiciliu

de Gabriela Tudorache valabil la 12 Oct 2017
Intrebare: Diurna se acorda in functie de sediul angajatorului sau de domiciliul salariatului? Caz: sediu social angajator in Pitesti iar biroul inchiriat in Bucuresti. Domiciliu salariat Bucuresti - desfasurarea activitatii in Bucuresti.
Sep052017

CIM cu timp partial. Pensionari

de Gabriela Tudorache valabil la 05 Sep 2017
Intrebare: Va rog sa-mi spuneti pentru ce categorii de salariati se calculeaza contributiile angajatorului la nivelul salariului minim pe economie? Ce puteti sa-mi spuneti despre pensionarii care au statut de angajati cu norma intraga, part-time sau pe caz de boala 4 ore?
Mai032017

Administrator canadian. Tratamentul fiscal al remuneratiei

de Rodica Mantescu valabil la 03 Mai 2017
Intrebare: Actionarul principal al societatii noastre fiind cetatean canadian a fost ales ca membru in Consiliul de administratie. Membrii CA beneficieaza de o indemnizatie lunara. Ceilalti membrii sunt cetateni romani si retinem din indemnizatie contributiile pentru sanatate, asigurari sociale si impozit si bineinteles raportam in D112 . Va rog sa ne spuneti cum putem sa-i acordam acestui domn ...
Mar182017

Revisal. Act aditional acordare bonus de performanta

de Gabriela Dita valabil la 18 Mar 2017
Intrebare: Am nevoie la cotractul de munca individual de munca de un act aditional model cu referire la un anumit bonus de salarizare pe praguri de bonusare pentru atingerea criteriilor de performanta, pentru eficienta si altele. Acest act aditional se transmite pe Revisal?
Oct232016

Venituri din dividende in perioada de concediu crestere copil

de Gabriela Dita valabil la 23 Oct 2016
Intrebare: O salariata care se afla in concediu crestere copil si primeste indemnizatie pentru acesta, are voie sa obtina venituri din dividende?
Aug312016

Stabilirea impozitului pe veniturile salariale in afara functiei de baza

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 31 Aug 2016
Intrebare: Pentru un anagajat cu CIM de 8 ore, fara functie de baza, ce retineri se calculeaza?
Mai272016

Participare activitati functia de baza. Pontare activitate in caz de cumul

de Adina Popescu valabil la 27 Mai 2016
Intrebare: In cadrul unitatii noastre, institutie publica aflata in subordinea Ministerului Sanatatii, isi desfasoara activitatea si medici angajati prin cumul. Ca parte a formarii profesionale, acestia participa frecvent la evenimente (congrese, simpozioane, conferinte etc.) ale caror costuri sunt suportate de institutia la care au functia de baza. Participarea la aceste evenimente presupune ca un anumit ...
Mai052016

Concediu de odihna in cazul cumulului de functii

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 05 Mai 2016
Intrebare: Un angajat care exercita functia de baza la o alta societate, iar la noi este angajata cu contract de munca si 8 ore pe zi, beneficiaza de aceleasi drepturi ca si cum ar avea functia de baza la noi? Adica beneficiaza si pentru cel de-al doilea contract de zilele de concediu de odihna?
Mar162016

Activitate prestata de un cetatean britanic in Romania. Modalitatea de plata

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 16 Mar 2016
Intrebare: Cum pot sa platesc serviciile unui cetatean britanic care va preda lectii de engleza salariatilor companiei.Mentionez ca respectiva persoana nu are cetatenie romana iar ca pregatire are studii in domeniul chimiei.
Mar102016

Practicantii nu pot primi bani decat in temeiul unui contract de munca

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 10 Mar 2016
Intrebare: Multumim pt raspunsul primit la intrebarea adresata in 05.02.2015 (Dorim sa aducem in companie sub forma unui program de practica studenti ca si internship platiti pe o perioada determinata de 3-6 luni. Va rugam sa ne ajutati cu posibilitatile care exista din punct de vedere al gestionarii atat pe parte de administrare personal (tip de documente necesare etc.) precum si ce drepturi banesti se pot ...
Feb262016

Reprezentanti CA si cenzori. Contributii sociale

de Rodica Mantescu valabil la 26 Feb 2016
Intrebare: Ce contributii se datoreaza incepand cu 01.01.2016 pentru veniturile obtinute de cenzori, reprezentantii CA?
Feb162016

Salariatul incadrat cu CIM cu timp partial se bucura de toate drepturile salariatilor cu norma intreaga

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 16 Feb 2016
Intrebare: Am rugamintea de a-mi preciza, in ce masura un angajator poate acorda tichete de masa salariatilor, care au loc de munca secundar la acesta. Cunosc faptul ca la functia de baza se aplica 16% cota de impozitare si sunt dedectibile, dar nu si la locul de munca secundar.
Pagina: 123456»
x