X

Autentificare cont

Tine-ma minte
Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 25 Iunie 2017

Regulament intern

Iun162017

CCM. Modificare RI

de Gabriela Dita valabil la 16 Iun 2017
Intrebare: S-a semnat un nou contract colectiv de munca cu un nou reprezentant al salariatilor. Trebuie sa semnam si un nou Regulament Intern? Sunt cateva modificari la Regulamentul Intern dar nu necesita o renumerotare. Putem sa facem doar act aditional la R.I.?
Sep202016

Regulament intern. Modalitati de modificare

de Gabriela Dita valabil la 20 Sep 2016
Intrebare: Cum se modifica Regulamentul intern? Societatea a intocmit un nou RI, si nu un act aditional la RI. Ce riscam in cazul unui control ITM?
Iun132016

Si salariatii care ocupa functii de conducere au dreptul la compensarea muncii suplimentare

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 13 Iun 2016
Intrebare: Exista vreo prevedere legala in care sa stipuleze ca orele suplimentare efectuate de functiile de conducere nu se platesc? Prin persoane de conducere se inteleg conducatorii societatii, sefii compartimentelor de munca precum si asimilatii acestora prevazuti in organigrama societatii. In regulamentul intern exista urmatoarea prevedere: „Nu se retribuie suplimentar munca prestata peste ...
Feb032016

Concediul de odihna pentru salariatul nou-angajat

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 03 Feb 2016
Intrebare: Este legal sa acordam noilor salariati zile de concediu de odihna dupa 3 - 6 luni de la angajare? Putem avea o astfel de clauza in Regulamentul nostru intern? Sau salariatul are dreptul la zile de concediu chiar si dupa o luna lucrata? Si daca da, cate zile se acorda la numai o luna lucrata? 2 zile maxim?
Dec132015

Posibilitate acces salariati pe baza de amprentare digitala

de Adina Popescu valabil la 13 Dec 2015
Intrebare: Se poate prevedea in regulamentul intern ca accesul salariatilor in cadrul societatii sa se faca pe baza de amprenta digitala? In cazul unui raspuns afirmativ, este legala stocarea amprentei digitale de catre angajator?
Dec042015

Sanctiunile disciplinare sunt expres si limitativ prevazute de lege

de Rodica Mantescu valabil la 04 Dec 2015
Intrebare: In cazul unui magazin de tip franciza, magazinul primeste contractual de franciza. In acest contract sunt prevazute numeroase clauze si aspecte cu privire la organizarea magazinului (intretinerea magaziului, curatenie, aspect placut) din care reiesa ca acesta va fi sanctionat cu cate 200 euro pentru fiecare masura. Administratorului societatii poate sa prevada aceste aspecte prevazute in ...
Nov232015

Egalitatea de sanse. Protectia maternitatii. Evaluarea performantelor

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 23 Nov 2015
Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca exista obligativitatea de a trece in Regulamentul intern, cuvant cu cuvant, tot ceea ce este prevazut in reglementarile legale in vigoare, sau numai un rezumat. Ma refer acum in mod special la: 1. Nediscriminare si garantarea demnitatii; 2. Protectia maternitatii; 3. Evaluarea performantelor. Referitor la aceste trei aspecte, puteti va rog sa imi comunicati baza ...
Iul292015

Regulament de practica. Practica elevilor

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 29 Iul 2015
Intrebare: Societatea noastra are studenti in practica. Avem obligativitatea de a intocmi un Regulament de practica? sau este suficient regulamentul nostru intern?
Apr152015

Declaratii de avere personal UIP

de Adina Popescu valabil la 15 Apr 2015
Intrebare: Avand in vedere prvederile art. 1 pct 36 din Legea 176/2010 personalul institutiilor publice, inclusiv personalul angajat cu contract individual de munca, implicat in realizarea procesului de privatizare, precum si personalul institutiilor si autoritatilor publice, inclusiv personalul angajat cu contract individual de munca, care administreaza sau implementeaza programe ori proiecte finantate din ...
Mar272015

Obligatia intocmirii regulamentului intern

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 27 Mar 2015
Intrebare: Un cabinet medical de medicina de familie cu 1 ( un ) angajat sau 2 angajati trebuie sa intocmeasca regulament intern inainte de angajarea unei/unor asistente medicale?
Feb182015

Regulament intern institutii publice. Proceduri

de Gabriela Tudorache valabil la 18 Feb 2015
Intrebare: Lucrez intr-o institutie publica de stat din subordinea Ministerului Agriculturii. In cadrul acestei institutii sunt functionari publici dar si contractuali. As dori sa stiu cand se intocmeste regulamentul intern si cum ar trebui sa fie intocmit legal? Se poate un model pentru institutii publice? M-ar interesa sa aflu temeiul legal pentru care serviciul resurse umane este obligat sa intocmeasca ...
Mar012014

Masuri pentru depistarea consumului de bauturi alcoolice la locul de munca

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 01 Mar 2014
Intrebare: In regulamentul intern al unitatii se prevede ca abatere disciplinara "consumul de bauturi alcoolice in timpul programului". De asmenea, in fisa postului exista interdictia de a consuma bauturi alcoolice sau a se prezenta la serviciu sub influenta bauturilor alcoolice. Cum poate seful ierarhic sa constate in mod legal ca un salariat a consumat bauturi, daca acesta nu recunoaste, cu toate ca ...
Feb102014

Modificarea Regulamentului intern. Reglementare

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 10 Feb 2014
Intrebare: Va rog sa imi comunicati cum se procedeaza pentru a modifica unele prevederi din Regulamentul intern. Si care este baza legala.
Dec022013

Obligatia de initiere a negocierii colective

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 02 Dec 2013
Intrebare: 1. Mai exista CCMNN valabil la aceasta data? 2. Este obligatorie negocierea Contractului colectiv de munca la nivel de unitate? 3. Cum se procedeaza in cazul in care am convocat reprezentantii salariatilor sa se prezinte la negocieri si acestia nu s-au prezentat? 4. Ce documente trebuiesc intocmite, de cate ori trebuie sa-i mai convocam si cat timp trebuie sa dureze aceasta negociere?
Oct232013

Ce reglementeaza Regulamentul intern

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 23 Oct 2013
Intrebare: Ce trebuie sa avem in vedere cand intocmim un Regulament intern (firma cu 5 salariati)?
Oct232013

Regulamentul intern este un act juridic al angajatorului

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 23 Oct 2013
Intrebare: Pentru o firma cu 5 salariati cine intocmeste Regulamentul intern?
Oct232013

Regulamentul intern. Data dobandirii personalitatii juridice a angajatorului

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 23 Oct 2013
Intrebare: Regulametul intern se intocmeste doar daca societatea are angajati?
Oct042013

Regulamentul intern. Criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 04 Oct 2013
Intrebare: Va rog sa imi trimiteti un model de clauza din Regulamentul Intern privind aplicarea criteriilor de evaluare. In cazul evaluarii se dau note/procente calificative? Se poate stabili ca sub nota de .....salariatul va putea fi concediat pentru necorespundere profesionala?
Sep232013

Regulamentul intern. Reglementare privind comunicarea

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 23 Sep 2013
Intrebare: Regulamentul intern al companiei, poate fi comunicat angajatilor pe e-mail-ul de serviciu fara a se mai intocmi proces verbal de luare la cunostinta? Confirmarea electronica, ca au primit e-mail-ul respectiv este suficienta?
Sep082013

Criteriile de evaluare si obiectivele de performanta

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 08 Sep 2013
Intrebare: Care sunt diferentele intre criteriile de evaluare si obiectivele de performanta? Cum le stabileste angajatorul? Pentru exemplu practic va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de evaluare si obiectivele de performanta pentru un manager, care sunt criteriile de evaluare si obiectivele de performanta pentru un montator subansamble? Cat de des se stabilesc si daca sunt notate?
Pagina: 12»
x