X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 26 Septembrie 2017

Obligatiile angajatorilor

Sep252017

Fisa de aptitudini – apt conditionat. Ce optiuni are angajatorul?

de Adina Popescu valabil la 25 Sep 2017
Intrebare: Ce poate sa faca angajatorul in cazul in care primeste de la Medicina muncii pentru doi salariati care potrivit postului lucreaza in tura si desfasoara efort fizic mare, Fisa de aptitudine cu aviz medical - Apt conditionat, cu recomandari sa lucreze numai la zi, fara eforturi fizice mari si ridicare de greutati, iar data urmatorului control medical fixata peste 1 an?
Sep252017

Fond handicap. Mod de calcul

de Irina Dumitrescu valabil la 25 Sep 2017
Intrebare: Va rog sa ma ajutati la calcularea fondului pentru handicapati in urmatoarele situatii: - in luna septembrie 2017 societatea noastra are 154 angajati, din care avem un angajat cu certificat de handicap - in luna octombrie 2017 societatea noastra va avea 146 angajati, din care unul cu certificat de handicap.
Sep142017

Revisal. Inregistrare suspendare CIM

de Gabriela Tudorache valabil la 14 Sep 2017
Intrebare: Am primit raspunsul dvs cu privire la zilele nemotivate, am o completare la intrebare .. daca NU i s-a facut cercetare disciplinara la zilele nemotivate, atunci nu trebuie sa l trec in REVISAL, chiar daca e pontat nemotivat? Stiu ca in adeverinta de vechime trebuie specificata lipsa.
Sep052017

Activitate la beneficiari. Evidenta orelor de munca

de Gabriela Tudorache valabil la 05 Sep 2017
Intrebare: Societatea are lucrari contractate la diversi beneficiari, drept urmare o parte din angajatii nostri se deplaseaza la acestia sau in locul unde este executata lucrarea. Angajatii nu sunt tot timpul aceeasi, fluctuatia fiind in functie de specificul lucrarilor. Unde se va tine evidenta orelor lucrate, cat si copia contractelor individuale de munca?
Sep012017

Program de lucru inegal. Repartizare si reglementare

de Adina Popescu valabil la 01 Sep 2017
Intrebare: Programul nostru de lucru este de 8.5 ore luni-joi si 6 ore vineri. Inainte de OUG 53 2017 in pontaj erau inregistrate 8 ore luni - vineri. Ne intrebam daca mai este corect si acum sa trecem in pontaje 8 ore de lucru luni-vineri, daca in condica de prezenta ora de inceput si ora de sfarsit arata un program de 8.5 ore luni-joi respectiv 6 ore vineri.
Sep012017

Evidenta orelor lucrate de catre salariatul cu munca de teren

de Gabriela Dita valabil la 01 Sep 2017
Intrebare: Potrivit art. 119. din Codul muncii: “Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfârsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de câte ori se solicita acest lucru.” Va rugam sa ne comunicati cum se poate achita ...
Aug242017

Obligatia prezentarii copiilor de pe contractele de munca

de Gabriela Dita valabil la 24 Aug 2017
Intrebare: Conform noilor modificari : Se stabileste expres ca „Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc”.Rezulta ca angajatorului ii revine, pe lânga obligatia de a intocmi si administra dosarul personal al salariatului, si obligatia de a asigura ca la locul de munca efectiv al salariatului ...
Aug142017

Lucratori mobili. Modalitatea in care se tine evidenta timpului de lucru. Cumul de functii la angajatori diferiti - programul de lucru nu se suprapune

de Gabriela Dita valabil la 14 Aug 2017
Intrebare: 1. Conform modificarilor din Codul muncii condica de prezenta este obligatorie incepand din 07.08 cu semnaturile angajatului la venire si plecare, sau evidentierea orelor de munca se poate face de catre angajator in foaia de prezenta (pontaj) specificand norma de lucru si intr-o alta casuta orele de venire si plecare a salariatului, fara a avea semnatura acestuia? Avem soferi sau agenti de ...
Aug142017

Transferul intreprinderii. Documente

de Rodica Mantescu valabil la 14 Aug 2017
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un model de formular pentru informarea salariatilor cu privire la transferul catre angajatorul care va prelua contractele in urma procesului de fuziune divizare.
Aug142017

Transferul intreprinderii. Drepturile si obligatiile cedentului

de Rodica Mantescu valabil la 14 Aug 2017
Intrebare: Am rugamintea sa ne comunicati care sunt obligatiile angajatorului in cazul in care firma a fost achizionata de catre un grup polonez, va fi divizata si urmeaza sa transfere o parte din angajati.
Aug132017

Achizitii de la unitati protejate. Luna august

de Irina Dumitrescu valabil la 13 Aug 2017
Intrebare: Avand in vedere OUG 60/2017 care a modificat Legea 448/2006, precum si faptul ca nu avem salariati cu handicap, va rugam sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare. Fondul de handicap aferent salariilor lunii august 2017, avem obligatia sa-l platim la bugetul de stat, sau inca mai putem sa achizitionam produse de la societatea protejata cu care avem contract pana la 31 august 2017?
Iul052017

Arhivarea documentelor interne. Termen de pastrare

de Gabriela Tudorache valabil la 05 Iul 2017
Intrebare: Dorim sa implementam o procedura de retentie a datelor candidatilor/angajatilor si avem nevoie de perioada minima si maxima pentru care angajatorul este obligat sa pastreze urmatoarele tipuri de date: - nume, adresa, CV - pozitie, data de angajare si incetare a contractului - contractul de munca - rezultatele evaluarii performantei anuale - documentele necesare pensionarii - documente ...
Iun232017

Transferul colectiv. Documente

de Rodica Mantescu valabil la 23 Iun 2017
Intrebare: Societatea a preluat salariati in conditiile art.173 si art.174 din Codul muncii si a Legii 67/2006. Va rog sa ma ajutati cu formularele de HR necesare emise de catre noul angajator = cesionar pentru salariatii preluati.
Iun072017

Dovada comunicarii CIM

de Gabriela Tudorache valabil la 07 Iun 2017
Intrebare: In urma unui control ITM am primit ca masura sa facem dovada comunicarii CIM catre unii dintre salariati. CIM erau semnate dar angajatii nu au scris am primit un exemplar. Cum facem dovada ca le-am transmis un exemplar? Pot sa scrie pe exemplarul CIM de la dosar am primit un exemplar si sa treaca data de acum?
Pagina: 123456»
x