X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 17 Octombrie 2017

Modificare Contract individual de munca

Oct162017

Prelungire CIM incheiat pe durata determinata

de Adina Popescu valabil la 16 Oct 2017
Intrebare: Cum poate fi prelungit un contract de munca incheiat pe perioada determinata de 2 luni, pentru inca o luna?
Sep182017

Suspendare CIM pentru CCC

de Adina Popescu valabil la 18 Sep 2017
Intrebare: Daca o salariata se afla in concediu de crestere copil, poate fi trasferata in alt compartiment? Mentionam ca transferul are loc datorita modificarii organigramei.
Sep082017

Loc de munca mobil. Inscriere in CIM

de Rodica Mantescu valabil la 08 Sep 2017
Intrebare: Nu stiu cum sa formulez in actul aditional pe care il voi face urmatoarea problema. Incepand cu data x angajatul isi va desfasura activitatea atat la sediul firmei cat si la sediul altei firme.
Aug132017

Revisal. Termenul de raportare al modificarilor aduse CIM

de Gabriela Dita valabil la 13 Aug 2017
Intrebare: OUG 53/2017, privind modificarea si completarea Codului muncii, modifica articolul 17, alineatul (5) din Codul muncii: (5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in ...
Aug112017

Modificarea elementelor CIM. Momentul transmiterii registrului

de Gabriela Tudorache valabil la 11 Aug 2017
Intrebare: Potrivit ultimelor modificari aduse la Codul muncii de OUG nr. 53/2017 din 7 august 2017 va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: Ce e de facut cu actele aditionale incheiate inainte de 7 august, ca aceste regului sa fie in vigoare?
Aug072017

Reducerea timpului de lucru

de Gabriela Dita valabil la 07 Aug 2017
Intrebare: Un salariat doreste reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore din motive subiective si strict personale. Nu este cazul salariatei gravide. Care este procedura corecta in aceasta situatie? Pentru ce fel de motive nu avem dreptul sa-i reducem salariul si cand avem dreptul sa o facem? Ce documente trebuie sa prezinte salariatul angajatorului pentru a nu i se reduce salariul?
Aug072017

Suspendare CIM incheiat pe durata determinata. Conditii de prelungire

de Gabriela Dita valabil la 07 Aug 2017
Intrebare: Avem un angajat care are contractul de munca pe perioada determinata pana pe 29.08. Incepand cu 01.08 se afla in incapacitate temporara de munca si a prezentat certificat de concediu medical pentru perioada 01 - 31.08. Noi dorim continuarea contractului cu el, prelungire. Cum si cand intocmim act aditional de prelungire daca el este in medical?
Iun262017

Transformare CIM in contract de munca temporara. Modalitate

de Rodica Mantescu valabil la 26 Iun 2017
Intrebare: Suntem pe cale de a obtine cod caen7820-activitati de contractare, pe baze temporare a peronalului. In momentul de fata avem detasat personal in Germania cu Formularul A1, contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in cazul in care obtinem autorizatia de agent de munca temporar, ce modificari va trebui sa fac personalului care-l avem deja angajat? Contractul individual de munca ...
Mai132017

Sporul de fidelitate se acorda pentru activitatea prestata in aceeasi unitate

de Gabriela Tudorache valabil la 13 Mai 2017
Intrebare: In urma selectiei un angajat a fost numit director productie cu suspendarea CIM si incheiere unui contract de mandat. La incheierea contractului de mandat, salariatul ar fi avut inca 2 ani, pentru acordarea sporului de fidelitate. La expirarea contractului de mandat cum se calculeaza sporul de fidelitate? Se tine cont si cei 4 ani de mandat?
Mai042017

Incadrare pe o alta functie in urma concursului

de Adina Popescu valabil la 04 Mai 2017
Intrebare: Avem un angajat care a participat la un concurs in cadrul societatii, pentru a ocupa un alt post decat cel pe care a fost angajat inițial. A castigat concursul, dar din motive obiective inca nu a putut fi transferat pe noul post. Intre timp si-a dat demisia. Intrebarea mea este daca mai trebuie sa tinem cont de rezultatul concursului si sa il anuntam cand urmeaza sa facem angajarea pe postul ...
Apr062017

Modificarea functiei se realizeaza cu acordul salariatului prin act aditional

de Gabriela Dita valabil la 06 Apr 2017
Intrebare: Daca am facut act aditional de modificare a functie cu perioada de proba de 90 zile calendaristice si persoana respectiva nu este ok sa ramana pe aceasta noua functie cum se face revenirea la functia initiala? Prin ce documente? Avem nevoie de acordul salariatului? Trebuie sa semneze act aditional sau se poate face revenirea fara acordul acestuia?
Mar082017

Modificare denumire angajator. Act aditional de modificare CIM. Inregistrare in Revisal

de Gabriela Tudorache valabil la 08 Mar 2017
Intrebare: Daca o societate isi schimba forma de organizare, din regie autonoma in societate pe actiuni, si denumirea, dar isi pastreaza celelalte date de identificare - cod de identificare fiscala, numar de inregistrare in Registrul Comertului - este necesara incheierea de acte aditionale contractelor individuale de munca existente? Se poate proceda altfel (emiterea unei decizii sau a unei informari care ...
Mar082017

Programatori. Continut dosar

de Gabriela Dita valabil la 08 Mar 2017
Intrebare: Va rog sa imi spuneti ce acte trebuie sa contina dosarul pentru scutite de la plata impozitului pentru programatori pe veniturile din salarii, in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003. Va rog sa-mi spuneti daca trebuiesc legalizate sau sunt ok doar in original.
Mar052017

Programatori. De scutirea de impozit pe venit beneficiaza salariatul

de Rodica Mantescu valabil la 05 Mar 2017
Intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca scutire de impozit pentru programatori se aplica si la persoanele care au minim pe economie, si anume in loc de 1450 brut o sa fie 1275 brut lei iar respectiv net de 1065 aferent brutului legal.
Pagina: 123456»
x