X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 22 Februarie 2018

Contract individual de munca perioada determinata

Feb162018

Modificare CIM durata nedeterminata in durata determinata. Inadmisibilitate

de Gabriela Dita valabil la 16 Feb 2018
Intrebare: Pot schimba tipul contractului de munca incheiat pe durata nedeterminata in contract pe durata determinata, pentru ca la expirarea termenului salariatul sa se poata inscrie la somaj? Mentionez ca dorim evitarea procedurii de concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului .
Ian242018

Incetare CIM durata determinata. Salariata aflata in CCC

de Gabriela Dita valabil la 24 Ian 2018
Intrebare: Exista un contract pe durata determinata. In cadrul contractului salariata intra in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului. Avand in vedere regimul juridic la contractului pe durata determinata se poate inceta CIM la data agreata de parti (salariat fiind in CCC) sau se considera CIM suspendat si se asteapta pana la revenirea salariatei din CCC?
Ian222018

Libertatea muncii este garantata de Constitutie

de Gabriela Dita valabil la 22 Ian 2018
Intrebare: Este legala introducerea in contractul de munca, la momentul angajarii, a unei clauze prin care, daca angajatul pleaca din companie mai devreme de 12 luni, acesta sa plateasca o anume suma? Precizez ca nu e vorba de formare profesionala, pur si simplu angajatorul vrea sa se protejeze de o fluctuatie excesiva a personalului.
Ian192018

Eroare in Revisal. Modalitate de indreptare

de Rodica Mantescu valabil la 19 Ian 2018
Intrebare: As dori sa ma ajutati sa rezolv o problema care se prezinta astfel...In luna septembrie 2016 o asistenta medicala ce avea CIM pe perioada nedeterminata a participat la concursul organizat pentru asistent medical sef (sectie) pe care l-a si promovat. Mentionez ca postul de asistent medical sef este pe perioada determinata de 3 ani incepand cu data de 01.10.2016. Greseala a fost, ca la momentul ...
Dec302017

CIM durata determinata. Prelungire si contracte succesive

de Gabriela Tudorache valabil la 30 Dec 2017
Intrebare: In cadrul comapaniei am o salariata angajata in 09.02.2015 cu CIM pe durata determinata de 6 luni. Pana acum a avut 3 prelungiri succesive la acest CIM, iar ultima ii expira in 31.12.2017. In prezent salariata lucreaza in cadrul unui proiect de cercetare ce se desfasoara pana la 31.12.2020 si se doreste mentinerea ei functie in aceasta perioada. Care ar fi solutia pentru a o putea mentine in ...
Nov262017

CIM pe durata determinata. Durata maxima

de Gabriela Tudorache valabil la 26 Nov 2017
Intrebare: Am dori sa incheiem un contract pe perioada determinata. As vrea sa stiu daca pot incheia direct pe 36 de luni sau exista restrictii (ex: pe 6 luni apoi pe 12 luni pana la maximul de 36 luni). Am gasit o adnotare care face referire la faptul ca acest tip de CIM pe perioada determinata poate fi facut initial pe 36 de luni cu posibilitatea de prelungire + 12 luni + 12 luni (in total 60 luni). Asta ...
Oct162017

Suspendare CIM pentru concediu medical. Incetare de drept

de Gabriela Dita valabil la 16 Oct 2017
Intrebare: Va rog, sa imi spuneti daca este legal sa opresc contractul unui angajat care are contract de munca pe perioada determinata, ii expira contractul pe 3 noiembrie, iar dumnealui a intrat in concediul medical de astazi, are fractura la 3 degete. Concediul este pe o perioada mai mare decat este valabil contractul lui. Ii pot opri CM daca este in concediu medical?
Oct062017

Concediu medical. CIM incheiat pe durata determinata

de Gabriela Dita valabil la 06 Oct 2017
Intrebare: O salariata a fost angajata pe perioada determinata pentru inlocuirea altei salariate aflata in CIC. Salariata angajata cu CIM determinat intra in concediul medical pentru cod de diagnostic 14. De la data de 09.10.2017 titulara de post revine la serviciu. In acest caz ce se intampla cu salariata aflata in concediu medical? I se poate inceta contractul de munca?
Sep282017

CIM durata determinata. Concediu medical

de Adina Popescu valabil la 28 Sep 2017
Intrebare: Cum procedeaza angajatorul in cazul in care, are un angajat CIM perioada determinata si doreste sa prelungeasca contractul, dar intre timp angajatul sufera o interventie chirurgicala si prezinta pe o perioada lunga, concediu medical?
Sep272017

Concediu de maternitate. Suspendare CIM. Angajare CIM durata determinata

de Gabriela Dita valabil la 27 Sep 2017
Intrebare: Solicitam punctul dvs de vedere privind posibilitatea angajarii pe durata determinata a unei persoane, in perioada in care titulara postului se afla in prenatal (a facut cerere de prenatal si a prezentat certificate medicale). Mai exact, titulara postului se afla in prenatal pana in luna ianuarie 2018, cand se preconizeaza ca va naste, va beneficia ulterior de concediu postnatal si abia mai apoi ...
Sep272017

Angajarea tinerilor pe perioada de stagiatura se face cu CIM pe durata nedeterminata

de Gabriela Dita valabil la 27 Sep 2017
Intrebare: Angajarea tinerilor pe perioada de stagiatura se face cu Contract Individual de Munca pe durata determinatata sau nedeterminata?
Sep052017

Contract individual de munca la domiciliu, durata determinata si timp partial

de Adina Popescu valabil la 05 Sep 2017
Intrebare: Suntem un ONG cu 160 salariati. Va rog sa imi furnizati un model de contract individual de munca la domiciliu.
Aug172017

Prelungire CIM incheiat pe durata determinata. Model act aditional

de Gabriela Dita valabil la 17 Aug 2017
Intrebare: Am un angajat care la data de 7 .09 este ultima zi de munca in baza unui contract pe perioada determinata. Vreau sa prelungesc acest contract cu inca 6 luni. Cum ar trebui sa arate actul aditional de prelungire a unui contract pe perioada determinata tot pe o perioada determinata de 6 luni.
Iul182017

Contract de munca temporara. Utilizator din Franta. Drepturile salariatului temporar

de Rodica Mantescu valabil la 18 Iul 2017
Intrebare: O firma de interim din Romania detaseaza niste angajati in strainatate, respectiv Franta, la o alta firma, numita firma utilizatoare, deci nu la o sucursala de a ei, urmand ca salariatiidetasati sa execute o misiune pe o perioada determinata. Este vorba despre contract de munca temporara. Avand in vedere ca angajatiidetasati au contract de munca temporara romanesc, exista vreo lege in Romania ...
Pagina: 123456»
x