X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 18 Ianuarie 2018

Formare profesionala

Oct272017

Calificarea la locul de munca. Conditii

de Gabriela Tudorache valabil la 27 Oct 2017
Intrebare: Voi angaja un muncitor necalificat pe functia de manipulant marfuri. Ii voi face un contract de adaptare profesionala sau de calificare profesionala pentru al califica in functia de lacatus mecanic? Aceasta formare profesionala va fi facuta in cadrul firmei. Trebuie ca firma sa fie autorizata sa poata face aceste formari interne cu formatori (angajati ai firmei cu vechime mai mare de 2 ani in ...
Sep292017

Formarea profesionala. Imputarea cheltuielilor salariatului care demisioneaza

de Gabriela Tudorache valabil la 29 Sep 2017
Intrebare: Firma A presteaza servicii care prin specific reclama un nivel ridicat de abilitati si deprinderi pe care angajatii nu le au din perioada de scolarizare (liceu, facultate). Astfel, pentru pregatirea si instruirea efectiva a salariatilor firma depune eforturi suplimentare (timp, resurse umane, etc.). Intrucat in multe din situatii dupa asimilarea abilitatilor profesionale (perioada de formare ...
Iul222017

Angajare studenti. Facilitati

de Rodica Mantescu valabil la 22 Iul 2017
Intrebare: Pe perioada vacantei de vara a studentilor vom avea angajati pe perioada determinata 3 luni (in cadrul unui program de practica) 3 studenti si un proaspat absolvent (2 dintre ei fiind chiar studenti la Cluj). Ne puteti spune va rog ce facilitati avem (atat noi cat si ei) in baza Legii 722007 si ce e nevoie sa facem pentru a beneficia de acestea?
Iul132017

Ucenicia la locul de munca. Prevederile proiectului de lege

de Adina Popescu valabil la 13 Iul 2017
Intrebare: Dorim sa angajam ucenici pentru a beneficia de noile modificari aduse recent Legii uceniciei. Va rog sa ne ne ajutati cu un raspuns complet, privind intreaga procedura.
Iun252017

Ucenici si stagiari - conditii acordare facilitati financiare pentru angajatori

de Adina Popescu valabil la 25 Iun 2017
Intrebare: Va scriu in legatura cu legea care acorda dreptul angajatorilor de a primi de la stat sumele de 1.125 lei luna, in cazul uceniciei sau 1.350 lei luna in cazul contractului de stagiu. Puteti sa ma ajutati va rog sa imi spuneti ce conditii trebuie sa indeplinim pentru a putea incheia astfel de contracte? Mentionez ca avem ca si obiecte de activitate publicitate, relatii publice si comunicare si ...
Iun142017

Formarea profesionala efectuata la un alt angajator. Clauze contractuale

de Gabriela Dita valabil la 14 Iun 2017
Intrebare: Un candidat ar trebui sa plateasca angajatorului actual, in cazul in care isi da demisia, costuri de formare profesionala in baza unui act aditional de formare profesionala. Daca noi il angajam si suportam aceste costuri, adica ii dam banii ce trebuie sa ii returneze el, putem face pentru aceasta act aditional de formare profesionala care sa il oblige sa nu isi dea demisia o perioada?
Ian172017

Formare profesionala individualizata

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 17 Ian 2017
Intrebare: Care este modalitatea in care putem sa finantam un angajat care se specializeaza urmand un master in afara tarii, pe o perioada de 2 ani si al carui contract se deruleaza pe aceasta perioada?
Dec132016

Conditii acordare concediu pentru formare profesionala

de Adina Popescu valabil la 13 Dec 2016
Intrebare: In vederea pregatirii si sustinerii lucrarii de masterat, o salariata solicita concediu de formare profesionala platit de catre societate. Masteratul poate fi considerat formare profesionala, astfel incat angajatorul sa aiba obligatia de a acorda concediu de formare profesionala platit?
Dec062016

Formarea profesionala. Legatura cu activitatea desfasurata pentru angajator

de Rodica Mantescu valabil la 06 Dec 2016
Intrebare: 1. In cadrul societatii, administratorul are functia si de director general. Poate beneficia de cursuri (formare profesionala) platite de societate si angajatorul? 2. Un salariat cu permis cat. B va fi trimis de societate sa faca scoala pentru a obtine si categoria C. Poate fi considerat formare profesionala, astfel incat sa suporte societatea cheltuiala?
Nov102016

Formarea profesionala. Pontajul salariatului

de Gabriela Dita valabil la 10 Nov 2016
Intrebare: Un salariat merge la cursuri de formare profesionala de 80 ore. Salariatul face cerere de concediu pentru formare profesionala. Cum procedez cu pontajul si cu sambata si duminica? Mentionez ca aceste cursuri sunt luni, miercuri, vineri si sambata si duminica, in cerere se mentioneaza zilele respective sau 10 zile?
Oct272016

Munca in weekend. Tichete de masa

de Gabriela Dita valabil la 27 Oct 2016
Intrebare: Cum se platesc orele de formare profesionala in weekend? 100% sau 200%? se ofera tichet de masa?
Oct052016

Cheltuieli cu masa pe durata cursurilor de formare profesionala

de Gabriela Dita valabil la 05 Oct 2016
Intrebare: Societatea noastra organizeaza cursuri de pregatire profesionala pentru salariati. Cursurile se tin intr-un hotel din localitate. La pranz se serveste masa pentru toti participantii, atat pentru lectorii externi, cat si pentru salariatii participanti la cursuri. Hotelul factureaza pe aceeasi factura servicii de inchiriere sala (cota TVA 20%), precum si servicii de masa (cota TVA 9%). Care este ...
Sep252016

Concediu pentru formare profesionala. Obligatii angajator

de Gabriela Dita valabil la 25 Sep 2016
Intrebare: Avem urmatoare situatie: o angajata din 05.01.2015 nu a beneficiat pana acuma de nici un program de formare profesionala. Acuma ea solicita concediul pentru formare profesionala (disertatie master, intr-un domeniu care nu e deloc de interes pentru angajator). Suntem obligati sa ii dam 2 saptamanani de concediu platit?
Iul282016

Formarea profesionala se poate realiza intern

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 28 Iul 2016
Intrebare: Formarea profesionala se poate realiza intern, prin desemnarea unui formator selectat din cadrul firmei care sa indeplineasca anumite conditii de studii si experienta profesionala? Care este procedura?
Pagina: 123456»
x