X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 18 Noiembrie 2017

Desfiintarea locului de munca

Nov152017

Termenul de contestatie a deciziei de concediere prin desfiintarea locului de munca

de Gabriela Dita valabil la 15 Nov 2017
Intrebare: Care este termenul in care se poate adresa la Tribunalul in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau resedinta un salariat in baza deciziei de incetare/desfintare a postului? 30 de zile sau 45?
Sep272017

Concediere individuala. Modele documente Nota de fundamentare. Notificare de Preaviz. Decizie incetare CIM

de Gabriela Dita valabil la 27 Sep 2017
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un model pentru documentele pe care trebuie sa le intocmeasca un angajator pentru concedierierea individuala, in speta pentru: 1. Nota de fundamentare a desfiintarii postului 2. Notificarea de preaviz 3. Decizia de incetare a contractului
Apr252017

Reglementare acordare salariu compensator

de Gabriela Dita valabil la 25 Apr 2017
Intrebare: In cadrul societatii se desfiinteaza un post conform art. 65 alin. (1) iar in R.O.I este stipulat ca la incetarea contractului se da un salariu compensator. Intre timp apare un post pe perioada determinata (cand o salariata intra in C.I.C) iar persoana concediata accepta acest post. Ce se intampla cu salariul compensator? Se mai plateste?
Aug072016

Interdictia concedierii salariatei aflata in plata stimulentului de insertie

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 07 Aug 2016
Intrebare: O salariata a nascut pe 30.10.2014 si a facut cerere de reincepere a activitatii cu 1.09.2016. Conform Legii 66/2016 va beneficia de stimulent de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani. Intentionam sa inchidem punctul de lucru unde lucreaza salariata. Ce facem daca desfiintam postul acesteia in aceasta perioada in care primeste stimulentul de insertie?
Iun202016

Comunicarea locurilor de munca vacante in unitate

de Irina Dumitrescu valabil la 20 Iun 2016
Intrebare: Va rog sa-mi comunicati ce trebuie sa contina oferta cu locurile de munca vacante din unitate in cazul in care se desfiinteaza un post, eventual daca aveti un model.
Mai202016

Suspendarea activitatii societatii. Salariata insarcinata. Consecinte

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 20 Mai 2016
Intrebare: O societate isi suspenda activitatea din motive economice, una din angajate este gravida in 2 luni, cum procedam in aceasta situatie?
Mai192016

Obligatie propunere post vacant

de Adina Popescu valabil la 19 Mai 2016
Intrebare: Am desfiintat din organigrama firmei un post de operator calculator avut la unul din punctele noastre de lucru din tara, din motive serioase si obiective , nici un alt punct de lucru din tara nu are prevazut in organigrama acest post. Dorim insa sa infiintam insa in acelasi punct de lucru un post de operator facturare. Suntem obligati sa i-l oferim doamnei la care i-am desfiintat postul?
Apr112016

Concediere individuala. Nota de fundamentare - model

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 11 Apr 2016
Intrebare: In cazul unei concedieri individuale ca urmare a desfiintarii locului de munca, angajatorul are obligatia intocmirii unei note de fundamentare sau este suficienta Hotararea Asociatului Unic. Va rog model de nota de fundamentare.
Apr012016

Cand este posibila desfiintarea postului salariatei aflate in perioada de CCC

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 01 Apr 2016
Intrebare: Avem o angajata care momentan se afla in concediu ingrijire copil pana in luna mai 2016. Societatea nu mai are nevoie de serviciile dansei. Care este modalitatea de a desfiinta postul dansei? Care este perioada obligatorie de a ramane angajata noastra, dupa intoarcerea din concediu de ingrijire copil?
Ian302016

Obligatii in cazul unui post vacant

de Adina Popescu valabil la 30 Ian 2016
Intrebare: Un angajat X inceteaza activitatea, cu acordul partilor, postul respectiv ramane vacant si trebuie sa-l raportez la somaj ca post vacant ? In cazul in care momentan, nu se mai fac angajari pe postul respectiv, in deciza de incetare a anagajatului X, se poate mentiona ,, postul de yyy se desfiinteaza pana la identificarea unui candidat compatibil,,. Este legal? Asta ar insemna ca nu mai declar ...
Dec032015

Concedierea salariatului pentru inaptitudine fizica

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 03 Dec 2015
Intrebare: Avem un salariat in functia de sofer de autoturisme si camionete.In urma unor investigatii medicale acesta nu mai este apt pentru a profesa aceasta meserie. Medicul de medicina muncii a recomandat schimbarea locului de munca, fara efort fizic mediu si mare. Societatea nu dispune de un astfel de loc de munca, deci posibilitatea de continuare a activitatii nu mai este posibila. Am dori sa stim care ...
Oct292015

Atributii in cazul concedierii individuale

de Adina Popescu valabil la 29 Oct 2015
Intrebare: Suntem o societate cu capital de stat. Forul superior conf.organigramei este Consiliul de Administratie.respectiv AGA.Intrebarea mea este: In cazul unei concedieri individuale (desfintarea unui post din organigrama si statul de functii) trebuie Hotararea C.A. sau e suficient Raportul economic si Nota de fundamentare?
Sep172015

Concediere individuala. Etape

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 17 Sep 2015
Intrebare: Va rog sa-mi precizati care sunt prevederile legale in situatia in care are loc o modificare a structurii organizatorice a angajatorului. In sensul in care s-au desfiintat 5 posturi de T.E.S.A., tehnicieni, inspectori de specialitate, ingineri si s-au infiintat 5 posturi de muncitori calificati. Angajatorul a notificat salariatii a caror posturi s-au desfiintat, oferindu-le posibilitatea ocuparii ...
Iun292015

Salariate in CCC. Incetarea contractelor de munca in cazul dizolvarii angajatorului

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 29 Iun 2015
Intrebare: Societatea este in curs de lichidare voluntara. In prezent societatea mai are doar 2 salariate astfel: una a revenit din concediu crestere copil in luna iunie, cea de a doua urmeaza sa revina in luna decembrie a acestui an. Va rog sa ne comunicati daca este posibila desfintarea posturilor ocupate de catre cele doua salariate si care este procedura legala cu pasii de urmat.
Pagina: 123»
x