X

Autentificare cont

Tine-ma minte
Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 24 Iunie 2017

Asigurare de sanatate

Mai262017

Asigurare voluntara de sanatate suportata de angajator. Mod de calcul. Cursul de schimb

de Irina Dumitrescu valabil la 26 Mai 2017
Intrebare: Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare TEHNICA (nu ma intereseaza legislatia): 1. Care este modalitatea practica de taxare a Primei de asigurare voluntara de sanatate suportata de companie (cf. Legii 95 din 2006), din momentul in care atinge plafonul de 400 euro pe an: varianta 1: se calculeaza in fiecare luna echivalentul in euro al primei platite (la cursul euro din ultima zi a ...
Mai262017

Asigurare voluntara de sanatate suportata de angajator. Mod de calcul

de Irina Dumitrescu valabil la 26 Mai 2017
Intrebare: Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare TEHNICA (nu ma intereseaza legislatia): 1. Care este modalitatea concreta-practica de taxare a Primei de asigurare voluntara de sanatate suportata de companie (cf. Legii 95/2006), din momentul in care atinge plafonul de 400 euro an: varianta 1: se calculeaza in fiecare luna echivalentul in euro al primei platite (la cursul euro din ultima zi a ...
Mai262017

Abonament medical. Asigurare voluntara de sanatate. Impozit pe venit. Contributii sociale

de Irina Dumitrescu valabil la 26 Mai 2017
Intrebare: Societatea decide impreuna cu salariatii incheierea unor asigurari de sanatate cu societatea Signal I Duna. Din total asigurare societatea decide sa suporte 20 ron, diferenta de 30 ron este suportata de salariat. Unii salariati opteaza pentru includerea in pachet asigurare si a copiilor. Care este tratamentul dpdv al contributiilor salariale si impozit venit pt abonament strict salariat cu plata ...
Apr112017

Asigurari de sanatate pentru angajatii proprii. Impozit si contributii sociale

de Gabriela Dita valabil la 11 Apr 2017
Intrebare: Societatea decide incheierea de Asigurari de sanatate pentru angajatii proprii, incheiata cu soc. de asigurare Signal I Duna. Sunt aceste cheltuieli deductibile dpdv al impozitului pe profit si neimpozabile la salariati (dpdv impozit salar si contributii)?
Mar112017

Pluriactivitate. Lipsa documentului portabil A1. Consecinte

de Rodica Mantescu valabil la 11 Mar 2017
Intrebare: Avem angajata o persoana cetatean german cu contract individual de munca 8 h pe zi. I se platesc in Romania toate taxele aferente salariului. Dansul este angajat si in Germania, cu contract de munca, unde ii sunt platite taxele aferente. Intrucat este asigurat in alt stat, plata CASS este exceptata in Romania? Care sunt pasii ce trebuie urmati?
Mar052017

Abonament la stomatologie.Deducere

de Irina Dumitrescu valabil la 05 Mar 2017
Intrebare: Referitor la Codul fiscal 2017, va rugam sa ne precizati cum procedam in cazul unui salariat care a prezentat un abonament la cabinet de stomatologie pentru a anul 2017.Ce tratament fiscal aplica institutia si daca se reduce impozitul pe salariul al salariatului.
Feb232017

Asigurarea medicala de calatorie in strainatate. Asigurarea voluntara de sanatate

de Irina Dumitrescu valabil la 23 Feb 2017
Intrebare: Care sunt tipurile de asigurare sanatate facultativa prevazute de L 95/2006, neimpozabile Conform art. 76 alin. (4) lit. t) Cod fiscal? Asigurarea de calatorie pt. munca (optiune munca pe polita, nu turist), atasata la decont deplasare, pt. salariati delegati in strainatate, intra in categoria asigurare voluntara de sanatate prevazute la art. 76 alin. (4) lit. t) Cod fiscal?
Feb202017

400 euro asigurari de sanatate si 400 euro pensie privata

de Gabriela Tudorache valabil la 20 Feb 2017
Intrebare: Plafonul in suma de echivalent 400 euro anual pentru fiecare persoana, prevazut de Codul fiscal pentru asigurari de sanatate si pensii facultative, se calculeaza individual (400 euro pentru asigurare sanatate + 400 euro pentru pensie privata), sau in plafon de 400 euro maxim an intra ambele tipuri de asigurari?
Nov022016

Coasigurati. Deducerea personala

de Gabriela Dita valabil la 02 Nov 2016
Intrebare: Avem un nou angajat care spune ca are in intretinere sotia si mama care nu au venituri proprii. Va rugam sa precizati ce documente trebuie sa aduca angajatul pentru a beneficia de deducere suplimentara pentru sotie si mama iar acestea din urma sa beneficieze de asigurare de sanatate in lipsa platii contributiei CASSS. Exista o limitare a numarului de persoane (sot, sotie, parinti) pe care ...
Sep272016

Ordinul 43/2016 - Adeverinta pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate

de PortalCodulMuncii.ro 27 Sep 2016
Ordin al ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 43 din 19 ianuarie 2016 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de ...
Sep262016

Documente justificative coasigurat

de Gabriela Dita valabil la 26 Sep 2016
Intrebare: Va rog sa ne spuneti ca documente trebuie sa prezinte o persoana aflata in intretinerea unui angajat, pentru a beneficia de calitatea de coasigurat. Este nevoie de adeverinta de venit de la ANAF?
Mai102016

Coasigurat al salariatului. Documente necesare

de Rodica Mantescu valabil la 10 Mai 2016
Intrebare: Persoana care a adus adeverinta din atasament are dreptul sa fie coasigurat?
Mai072016

Asigurarile facultative de sanatate. Impozit si contributii

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 07 Mai 2016
Intrebare: Societatea, in calitate de angajator, plateste salariatilor asigurari facultative de sanatate. In conformitate cu prevederile noului Cod fiscal, trebuie sa retinem angajatilor impozit si contributii la primele de asigurare platite pentru ei de catre angajator?
Apr012016

Cheltuieli asistenta medicala persoana vatamata

de Adina Popescu valabil la 01 Apr 2016
Intrebare: Cine suporta cheltuielile de spitalizare pentru un agent de securitate in cazul unui accident in timpul serviciului, accident provocat de o terta persoana care este acuzata si arestata pentru talharie si vatamare corporala? Cheltuielile de spitalizare se supota de catre angajator, CAS sau de catre persoana responsabila de agresiune? Care sunt modalitatile si procedurile?
Mar232016

Corelare intre ocupatii si eventuale boli profesionale

de Adina Popescu valabil la 23 Mar 2016
Intrebare: Va rugam sa ne precizati daca exista in legislatie o alta corelare intre meserii (functii) si bolile care pot aparea in functie de codul CEAN al societatii, in afara de Tariful de risc versus cod CAEN si Tabelul bolilor profesionale cu declarare obligatorie.
Feb152016

Administrator. Prime de asigurare de sanatate. Impozit pe venit

de Rodica Mantescu valabil la 15 Feb 2016
Intrebare: Presedintele CA (avand contract de administrare), se incadreaza la deductibilitate limitata, conf.art.76, al.4, lit.t, pentru prima de asigurare voluntara de sanatate?
Feb102016

Asigurari voluntare de sanatate. Venituri din activitatea de creatie de programe pentru calculator. Tratament fiscal

de Rodica Mantescu valabil la 10 Feb 2016
Intrebare: Ati putea sa ma informati daca, potrivit noului Cod fiscal: - pana la limita de 400 euro asigurarea voluntara de sanatate nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale; - pentru programatori (IT) asigurarea voluntara de sanatate nu se impoziteaza, fiind un venit salarial; - suma de 400 euro este deductibila fiscal, iar partea din asigurarea de sanatate ce depaseste acesta suma nu este ...
Ian302016

Administratori. Contributii sociale. Posibilitatea de a avea coasigurati

de Rodica Mantescu valabil la 30 Ian 2016
Intrebare: As dori sa stiu daca Administratorul companiei, care are contract de mandat (contract de administrator), este trecut in salarizare si virez pentru el toate contributiile mai putin fondul de garantare, poate avea sotia ca coasigurat la sanatate (mentionez ca virez pentru el contributia lunara catre sanatate).
Feb072016

Coasigurat. Adeverinta ANAF

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 07 Feb 2016
Intrebare: Conform legislatiei angajatul poate lua ca si coasigurat sot/sotie. Ce acte trebuie depuse de catre angajat? Nu am gasit in legislatie ca ar trebuii depusa adeverinta de la ANAF. Este obligatorie?
Ian292016

Prime de asigurare voluntara de sanatate

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 29 Ian 2016
Intrebare: Noul cod fiscal 2016 mai prevede impozitarea la salariat a asigurarii private de sanatate oferita de angajator salariatilor proprii?
Pagina: 123»
x