X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 17 Octombrie 2017

Angajare

Sep292017

Gestionar depozit conditii de angajare si constituirea de garantii

de Adina Popescu valabil la 29 Sep 2017
Intrebare: Avem un angajat care are doar 10 clase. A fost angajat in functia de incarcator-descarcator iar acum se doreste promovarea lui in functia de gestionar depozit. Poate ocupa functia de gestionar avand doar 10 clase? In Legea 22/1969 spune ca poate fi gestionar cel care a absolvit scoala generala iar in COR se cer studii medii. Si ma mai intereseaza sa stiu daca garantia constituita de gestionar ...
Sep292017

Administrator societate comerciala. Modalitati de desfasurare a activitatii

de Adina Popescu valabil la 29 Sep 2017
Intrebare: Administratorul (care este si asociat unic) unei firme poate lucra fara CIM, fara a fi angajat, la un punct de lucru al firmei sau nu?
Sep292017

Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap

de Adina Popescu valabil la 29 Sep 2017
Intrebare: In ce conditii se pot angaja persoane cu handicap? Ce drepturi au aceste persoane? Ce obligatii are angajatorul?
Sep282017

Transferul unitatii. Procedura de preluare a angajatilor

de Gabriela Tudorache valabil la 28 Sep 2017
Intrebare: O societate a cumparat o alta societate cu personal cu tot, care este procedura corecta in preluarea angajatilor?
Sep222017

Clasificarea ocupatiilor din Romania. Incadrare in munca pe functia de zugrav

de Adina Popescu valabil la 22 Sep 2017
Intrebare: O persoana are ca studii doar 8 clase iar apoi 3 ani de scoala profesionala in urma careia a obtinut certificat de absolvire fiind declarat muncitor in meseria zugrav-ipsosar-vopsitor-tapetar. Avand in vedere aceste studii, poate ocupa functia de zugrav?
Sep112017

Pensie limita de varsta. Incetare CIM de drept

de Gabriela Dita valabil la 11 Sep 2017
Intrebare: Am un angajat care indeplineste conditiile pentru pensionare pentru limita de varsta si doreste sa lucreze in continuare. Intrebarea mea este daca poate sa-si continue activitatea in baza aceluiasi contract s-au trebuie incetata activitatea si se intocmeste un alt contract? Pana acum in cazurile similare la momentul primirii deciziei de pensionare am facut o adresa catre Casa de pensii prin care ...
Sep052017

Angajare cetatean moldovean. Impozit si contributii sociale

de Rodica Mantescu valabil la 05 Sep 2017
Intrebare: Societate romaneasca angajeaza cetatean care locuieste in Chisinau si are cetatenie moldoveana si romaneasca. Persoana va lucra strict pe zonele Rep.Moldova, Rusia si Ucraina, fara a lucra in Romania ca reprezentant comercial. Rog sa ma lamuriti cu pasii necesari pentru angajare, documente necesare angajarii cat si implicatiile fiscale ale angajatorului, in ceea ce-l priveste.
Sep012017

Expert contabil. Angajare personal

de Irina Dumitrescu valabil la 01 Sep 2017
Intrebare: O persoana care desfasoara activitate liberala (expertiza contabila) poate angaja personal salariat?
Sep012017

Sofer. Atestat necesar

de Rodica Mantescu valabil la 01 Sep 2017
Intrebare: O persoana juridica romana angajeaza pe teritoriul Romaniei persoane cu dubla cetatenie moldoveneasca si romana cu domiciliul in Republica Moldova, posesori permis de conducere categ. B eliberat de autoritatile din Rep.Moldova. Angajatii au ca atributie de serviciu si conducerea autovehiculelor pana la 3.5 tone. Acesti angajati trebuie sa urmeze in Romania vreun curs specific in domeniul rutier ...
Aug232017

Examenul medical la angajarea in munca

de Gabriela Tudorache valabil la 23 Aug 2017
Intrebare: In cazul unui angajat nou, adeverinta medicala care atesta ca este apt de munca, se elibereaza de medicul de familie? Daca nu, este suficient adeverinta pe care o da medicul de medicina muncii dupa angajarea in societate a salariatului?
Aug132017

Cetatean al Serbiei. Angajare in Romania. Procedura

de Irina Dumitrescu valabil la 13 Aug 2017
Intrebare: Un cetatean din Serbia are permis de sedere in Romania cu drept de munca fiind casatorit cu un cetatean roman. Vrem sa stim urmatoarele 2 cazuri de angajare pe teritoriul Romaniei: 1. Care este procedura de angajare la o societate romaneasca. Vrem sa stim care sunt pasii de urmat, institutiile unde trebuie raportat CIM, avize de obtinut, etc. Referitor la contributii sociale si impozit pe ...
Aug032017

Dispozitia de repartizare sau instiintarea privind incadrarea in munca

de Gabriela Dita valabil la 03 Aug 2017
Intrebare: Dispozitia de repartizare este obligatorie daca noul angajat nu este in evidenta Fortelor de Munca, nu beneficiaza si nu a beneficiat de somaj? De ce unele agentii judetene spun ca este obligatorie? Care este obligatia noastra ca angajatori?
Aug012017

Venituri obtinute pe durata concediului crestere copil. Cuantum

de Gabriela Dita valabil la 01 Aug 2017
Intrebare: Pot sa angajez o persoana care este in concediu crestere copil pana la 2 ani? In ce conditii? Mai beneficiaza de acest tip de concediu dupa angajarea la firma mea?
Aug032017

Prima de relocare. Conditii. Documente

de Rodica Mantescu valabil la 03 Aug 2017
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns detaliat privind angajarea unui proaspat absolvent de facultate (licenta data pe 28.07.2017). M-ar interesa sa stiu in ce conditii sau care este procesul prin care putem beneficia de indemnizatia de relocare (si in ce cuantum este) din orasul natal Bacau in Dambovita (locul unde ar trebui sa isi desfasoare activitatea la noul loc de munca).
Pagina: 123456»
x