X

Autentificare cont

Tine-ma minte

Ati uitat parola? Click aici pentru a recupera user/parola

Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 22 August 2017

Angajare

Aug132017

Cetatean al Serbiei. Angajare in Romania. Procedura

de Irina Dumitrescu valabil la 13 Aug 2017
Intrebare: Un cetatean din Serbia are permis de sedere in Romania cu drept de munca fiind casatorit cu un cetatean roman. Vrem sa stim urmatoarele 2 cazuri de angajare pe teritoriul Romaniei: 1. Care este procedura de angajare la o societate romaneasca. Vrem sa stim care sunt pasii de urmat, institutiile unde trebuie raportat CIM, avize de obtinut, etc. Referitor la contributii sociale si impozit pe ...
Aug032017

Dispozitia de repartizare sau instiintarea privind incadrarea in munca

de Gabriela Dita valabil la 03 Aug 2017
Intrebare: Dispozitia de repartizare este obligatorie daca noul angajat nu este in evidenta Fortelor de Munca, nu beneficiaza si nu a beneficiat de somaj? De ce unele agentii judetene spun ca este obligatorie? Care este obligatia noastra ca angajatori?
Aug012017

Venituri obtinute pe durata concediului crestere copil. Cuantum

de Gabriela Dita valabil la 01 Aug 2017
Intrebare: Pot sa angajez o persoana care este in concediu crestere copil pana la 2 ani? In ce conditii? Mai beneficiaza de acest tip de concediu dupa angajarea la firma mea?
Aug032017

Prima de relocare. Conditii. Documente

de Rodica Mantescu valabil la 03 Aug 2017
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu un raspuns detaliat privind angajarea unui proaspat absolvent de facultate (licenta data pe 28.07.2017). M-ar interesa sa stiu in ce conditii sau care este procesul prin care putem beneficia de indemnizatia de relocare (si in ce cuantum este) din orasul natal Bacau in Dambovita (locul unde ar trebui sa isi desfasoare activitatea la noul loc de munca).
Iul222017

Continutul dosarului personal

de Rodica Mantescu valabil la 22 Iul 2017
Intrebare: Va rugam sa ne furnizati lista completa (de actualitate) cu documentele necesare angajarii si sa ne specificati care documente sunt obligatorii si care optionale.
Iun262017

Consilier juridic. Obligatia de a face parte din Colegiul Consilierilor Juridici

de Rodica Mantescu valabil la 26 Iun 2017
Intrebare: Multumim frumos pentru raspunsul de mai jos. Intrebarea dvs.: Un proaspat absolvent de drept, poate fi angajat in functia de consilier juridic sau jurisconsult? Care este deosebirea intre aceste doua functii? Raspuns: In legislatia din Romania este reglementata profesia de consilier juridic. Actul normativ care reglementeaza profesia de consilier juridic este Legea 514 din 28 noiembrie 2003 ...
Iun222017

Angajare cetatean moldovean student. Conditii de studii

de Irina Dumitrescu valabil la 22 Iun 2017
Intrebare: Putem angaja o persoana din Republica Moldova care are permis de sedere pe care este specificat „student” (nu este specificat permis de sedere pentru „munca”)? Daca da, o putem angaja full time sau suntem obligati sa o angajam part-time? Mai sunt si alte aspecte pe care trebuie sa le cunoastem in legatura cu angajarea unei astfel de persoane?
Iun222017

Consilier juridic sau jurisconsult?

de Rodica Mantescu valabil la 22 Iun 2017
Intrebare: Un proaspat absolvent de drept, poate fi angajat in functia de consilier juridic sau jurisconsult? Care este deosebirea intre aceste doua functii?
Iun162017

Incadrare in munca elev de liceu fara studii finalizate. Functia pe care poate fi angajat

de Adina Popescu valabil la 16 Iun 2017
Intrebare: Pentru angajarea unui elev al Liceului Pedagogic, fara studii finalizate cu diploma de bacalaureat fiind inca elev, ce functie se poate trece in contractul de munca? Mentionez ca elevul indeplineste conditiile de varsta pentru angajare.
Iun162017

Posesor carte albastra UE. Aviz de angajare

de Rodica Mantescu valabil la 16 Iun 2017
Intrebare: Un cetatean cu EU Blue card dependent poate sa lucreze in Romania fara autorizatie de munca fiiind incadrat in categoria persoanelor exceptate?
Iun142017

Angajarea absolventilor si a somerilor. Facilitati

de Gabriela Dita valabil la 14 Iun 2017
Intrebare: Va rog sa imi spuneti care sunt facilitatile fiscale in cazul in care o societate angajeaza someri sau proaspat absolventi; care este beneficiul? Ce obligatii de mentinere contract de munca are societatea si care este numarul de ore minim pe care poate fi intocmit contractul de munca?
Mai262017

Program de lucru inegal, contractul individual de munca si salariul

de Adina Popescu valabil la 26 Mai 2017
Intrebare: Avem cazul unei societati care furnizeaza servicii de ingrijiri medicale la domiciliu. Numarul de ore prestate de personal fluctueaza zilnic saptamanal lunar intr-o masura destul de semnificativa. In aceste conditii, va solicit urmatoarele lamuriri: a. Este posibila incheiere unui contract individual de munca in care sa se stipuleze ca activitatea este prestata in regim de plata cu ora? Daca da, ...
Mai192017

Angajare evaluatori proiecte din tari non-UE, contract individual de munca la domiciliu, recunoasterea si echivalarea diplomelor

de Adina Popescu valabil la 19 Mai 2017
Intrebare: Avem in vedere organizarea unui concurs pentru recrutarea unor evaluatori de proiecte internationale. In cazul in care in urma concursului vor fi admise persoane din tari non UE, putem intocmi contractul de munca la domiciliu in tara in care locuiesc? Ce ar trebui sa avem in vedere ca sa putem face acest lucru.Mentionez ca acesti evaluatori vor avea contracte de munca pe perioada determinata de ...
Mai192017

Incetare CIM. Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare

de Gabriela Tudorache valabil la 19 Mai 2017
Intrebare: Un angajat, cu un handicap din nastere, in luna martie a aflat ca ar putea beneficia de pensie pentru limita de varsta mai devreme, si depune dosarul de pensionare pe 06.03.2017, cu speranta ca dosarul i se aproba, iar in 18.05.2017, primeste deciza de pensionare si ca beneficiaza de pensie din data de 06.03.2017. Angajatul pe data de 18.05.2017, ne prezinta deciza de pensionare. Intrebare: Cum ...
Pagina: 123456»
x