X

Autentificare cont

Tine-ma minte
Nu aveti cont?
X

Recuperare user/parola

Te rugam sa introduci adresa de email pe care ai folosit-o la inregistrarea contului tau.

Cont abonat Creare cont nou
Portal actualizat la 25 Iunie 2017

Abateri disciplinare

Iun072017

Abatere disciplinara. Contestarea sanctiunii

de Gabriela Dita valabil la 07 Iun 2017
Intrebare: In cazul in care un angajat savarseste o abatere disciplinara, iar angajatorul dispune ca sanctiune avertismentul scris, mai este necesara motivarea angajatului? Angajatul a fost avertizat verbal in repetate randuri, dar nu si-a corectat greseala. Angajatului nu i se mai solicita nicio explicatie, atata timp cat stia ce are de facut. Este vorba de un avertisment scris, in baza raportului ...
Mai022017

Sesizarea comisiei de disciplina

de Adina Popescu valabil la 02 Mai 2017
Intrebare: Suntem un ONG, si avem o intrebare referitoare la comisia de cercetare disciplinara prealabila. Mai exact daca cel care a intocmit referatul cu privire la anumite fapte ce ar putea constitui abateri disciplinare poate si Presedinte Comisie de cercetare disciplinara prealabile.
Apr192017

Extindere cercetare Comisia de Disciplina

de Adina Popescu valabil la 19 Apr 2017
Intrebare: Daca prin decizia de numire a comisiei de cercetare disciplinara, sunt nominalizati si angajatii asupra carora se va efectua cercetarea disciplinara, in situatia in care, in urma cercetarii, se constata faptul ca mai sunt si alti angajati ce se fac vinovati de abateri disciplinare, puteti sa imi clarificati urmatorul aspect: decizia de extindere a cercetarii disciplinare si asupra altor angajati ...
Apr112017

Retrogradare in functie de executie

de Adina Popescu valabil la 11 Apr 2017
Intrebare: Poate fi sanctionat cu retrogradarea din functie un salariat care este incadrat intr-o functie de executie, respectiv casier (functie unica in serviciu)? Mentionam ca salarizarea nu se face pe trepte, grade, etc.
Feb162017

Recuperarea pagubelor produse de catre salariati

de PortalCodulMuncii.ro 16 Feb 2017
Atunci cand salariatul ii produce angajatorului sau o paguba, acesta din urma poate emite o “nota de constatare si evaluare” (in realitate o oferta de contract) pe care salariatul fie o accepta, fie o respinge (art. 254 alin. (3) si (4) din Codul muncii). Astfel: a) daca salariatul accepta propunerea angajatorului, atunci el semneaza nota de constatare si evaluare si ii plateste ...
Feb172017

Sanctiune disciplinara cu reducerea salariului. Revisal. CO. Incapacitate temporara de munca

de Rodica Mantescu valabil la 17 Feb 2017
Intrebare: Va rog sa ma ajutati in vederea solutionarii urmatoarei spete: Un angajat a fost sanctionat disciplinar cu aplicarea unei penalitati de 10% din salariul de baza. Va rog sa-mi precizati daca acest tip de decizie este operabila in REVISAL si termenul de operare al acesteia, precum si data la care i se va face retinerea din drepturile banesti: data la care i s-a comunicat decizia sau este ...
Feb162017

Reducerea salariului cu 10 % pe durata concediului medical

de Gabriela Dita valabil la 16 Feb 2017
Intrebare: Cum se aplica sanctiunea disciplinara de reducere a salariului de baza cu 10 % pe o luna in cazul in care salariatul intra in concediu medical ? Se poate aplica asupra indemnizatiei de concediu medical?
Feb052017

Reducerea salariului cu 10 la suta pentru abatere disciplinara

de Gabriela Dita valabil la 05 Feb 2017
Intrebare: Reducerea salariului 10% pe durata 3 luni conform art. 248 Codul muncii alin. (1) lit. c) pentru abatere disciplinara se intocmeste o decizie: - se introduce sau nu in Revisal? - se emite si act aditional?
Ian172017

Aplicare sanctiune disciplinara alt angajator

de Adina Popescu valabil la 17 Ian 2017
Intrebare: In cadrul companiei lucreaza salariati de la un subcontractor. Care este procedura legala in cazul in care acestia au comis o abatere disciplinara? Cine face parte din comisia disciplinara?
Nov112016

Persoana care semneaza convocarea la cercetarea disciplinara prealabila a salariatului

de Gabriela Dita valabil la 11 Nov 2016
Intrebare: Avand in vedere prevederile art. 251 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii care stipuleaza faptul ca in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii - cine poate semna convocarea la cercetarea disciplinara ...
Iun202016

Comisia de cercetare disciplinara. Model decizie numire comisie. Model convocare cercetare disciplinara. Model proces-verbal desfasurare procedura cercetare disciplinara prealabila

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 20 Iun 2016
Intrebare: Va rugam sa ne precizati daca pentru fiecare caz de abatere disciplinara trebuie numita o alta comisie de cercetare disciplinara sau se numeste o singura comisie pe societate care se va ocupa de toate cazurile de abateri disciplinare? Daca se poate un model pentru decizie numire comisie, convocator, proces verbal.
Iun022016

Decizia Curtii Constitutionale privind suspendarea CIM

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 02 Iun 2016
Intrebare: Decizia Curtii Constitutionale prin care art. 52 lit. b) din Codul muncii (suspendarea contractului pe perioada cercetarii disciplinare) este in vigoare in prezent, a fost publicata in M. Of?
Mai072016

Minus la inventar. Recuperarea prejudiciului pricinuit

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 07 Mai 2016
Intrebare: Va rugam sa ne comunicati cum putem sa retinem din salariu, atunci cand se constata minus la inventor si care este baza legala.
Mar032016

Suspendarea CIM pe durata cercetarii disciplinare

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 03 Mar 2016
Intrebare: In cazul in care salariatul vine la munca, dar refuza sa presteze activitate, si nu vrea sa plece acasa, va rugam sa ne comunicati cum il pontam pentru aceasta zi.
Ian132016

Conditii pentru stabilirea absentelor nemotivate

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 13 Ian 2016
Intrebare: Societatea a hotarat sa inceteze activitatea doua zile in perioada de sarbatori. S-a hotarat ca toti angajatii sa-si efectueze 2 zile din concediul de odihna sau cei care nu au sa fie in concediu fara salariu. Dar cum tot timpul mai apar si surprize cateva persoane nu doresc sa-si faca cererea de concediu de odihna sau concediu fara salariu. Eu m-am gandit sa-i punem nemotivati pentru ca nu au ...
Ian132016

Cercetarea disciplinara dupa 6 luni de la savarasirea faptei

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 13 Ian 2016
Intrebare: Cercetarea disciplinara a fost inceputa dar nu s-a putut finaliza in termenul de 6 luni de la savarsirea faptei pentru ca salariatul a avut concediu medical timp de 7 (sapte) luni. Se mai poate continua cercetarea disciplinara si aplicarea sanctiunii disciplinare (concedierea angajatului) dupa trecerea celor 6 luni de la savarsirea fapte (consum de alcool)?
Dec182015

Refuzul primirii corespondentei. Sanctionarea salariatului

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 18 Dec 2015
Intrebare: Un salariat refuza sa semneze convocarea la cercetare disciplinara. S-a intocmit proces verbal in care s-a consemnat acest lucru. I s-a trimis convocarea prin posta, cu scrisoare recomandata, dar nu s-a prezentat la posta. Ce ar mai trebui facut pentru a tine cercetarea disciplinara?
Nov272015

Descoperirea savarsirii faptei dupa un an. Consecinte

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 27 Nov 2015
Intrebare: Daca se constata abatere disciplinara savarsita acum 1 an de zile se mai poate face cercetare disciplinara?
Nov252015

Dovedirea prezentei salariatului la locul de munca sub influenta bauturilor alcoolice se poate face cu martori

de PortalCodulMuncii.ro valabil la 25 Nov 2015
Intrebare: In cazul in care exista suspiciuni ca unul dintre angajati a consumat alcool se poate utiliza etilotestul? Etilotestul este valabil in cazul unei cercetari disciplinare ulterioare?
Pagina: 1234567»
x